Επιτέλους! Μόνιμοι για τα νοσοκομεία – Δείτε τον πίνακα.

Επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Virus (δείτε εδώ), το ΑΣΕΠ προκήρυξε σήμερα διακόσιες είκοσι έξι (226) θέσεις τακτικού προσωπικού για τη στελέχωση των νοσοκομείων, που θα πληρωθούν με σειρά προτεραιότητας. Η προκήρυξη (επισυνάπτεται κάτωθι) αφορά νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό παραϊατρικό προσωπικό Πανεπιστημιακής και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης για τις δομές υγείας της 1ης, 2ης, 3ης, 4ης και 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
Άλλες 759 θέσεις τακτικού προσωπικού ΤΕ και ΔΕ κατηγορίας, αναμένεται να προκηρυχθούν την επόμενη εβδομάδα. Πιο ουσιαστική, ωστόσο, θα είναι η ανακούφιση του συστήματος σε περίπου 1 μήνα, όπου θα ξεκινήσει η 2η δέσμη προσλήψεων στις οποίες θα περιλαμβάνεται και ιατρικό προσωπικό. Ειδικότερα, αναμένεται να προκηρυχθούν άλλες 2.440 μόνιμες θέσεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού.
«Παρά την αδιαμφισβήτητη δυσκολία της οικονομικής συγκυρίας, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου προχωρά στη σταδιακή ενίσχυση των μονάδων του ΕΣΥ με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας αλλά και την ανακούφιση των εργαζόμενων που όλα αυτά τα χρόνια με το ζήλο και το φιλότιμό τους κρατούν όρθιο το δημόσιο σύστημα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.
Συνολικά, η νέα κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την πραγματοποίηση 3.500 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού μέσα στο 2015. Μέχρι την ολοκλήρωσή τους, όπως έχει πει, τα κενά θα καλύπτονται από επικουρικό προσωπικό.

pin_thesewn_4k_2015_el_GR

ΠΗΓΗ: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*