Ευρωπαϊκή βοήθεια ύψους 16,3 εκατ. ευρώ για φυσικές καταστροφές σε Ελλάδα και Βουλγαρία

Την παροχή βοήθειας ύψους 16,3 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία για την επισκευή ζημιών που προκλήθηκαν σε δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές από τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες στις αρχές του 2015 ενέκρινε το ΕΚ την Τρίτη.

Χώρα Φυσική καταστροφή Χρονική περίοδος Ύψος βοήθειας σε ευρώ Εισηγητής
Ελλάδα Πλημμύρες Φεβ 2015 9.896.950 Andrey Novakov (ΕΛΚ, Βουλγαρία)
Βουλγαρία Ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες, χιονοπτώσεις, κατολισθήσεις Ιαν-Φεβ 2015 6.377.815 Andrey Novakov (ΕΛΚ,  Βουλγαρία)

 

 

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης θα επιστρέψει μέρος του κόστους που οι δύο χώρες επωμίστηκαν για την αποκατάσταση των ζημιών μετά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη νοτιοανατολική Βουλγαρία και την κεντρική, ανατολική και δυτική Ελλάδα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2015.

Στην Ελλάδα, οι πλημμύρες κατέστρεψαν δημόσια κτίρια, ιδιωτικές κατοικίες, επιχειρήσεις, γεωργικές εκτάσεις και χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς στην κεντρική χώρα και στην περιοχή του Έβρου, ενώ στη νοτιοανατολική Βουλγαρία, οι δυνατές βροχοπτώσεις και οι επακόλουθες πλημμύρες και κατολισθήσεις κατέστρεψαν αναχώματα, δίκτυα επικοινωνιών και δρόμους καθώς και δημόσια και ιδιωτικά κτίρια.

Οι δύο ελληνικές περιφέρειες θα λάβουν βοήθεια ύψους 9,9 εκατ. ευρώ και η Βουλγαρία θα λάβει 6,3 εκατ. ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*