Interbrand: Η AXA κορυφαίο ασφαλιστικό brand παγκοσμίως

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Η γαλλική AXA επικράτησε της γερμανικής Allianz στην άτυπη γαλλο-γερμανική “μονομαχία” για τον τίτλο της ασφαλιστικής με το πολυτιμότερο εμπορικό σήμα στον κόσμο: Σύμφωνα με την έρευνα της Interbrand που υπολογίζει κάθε χρόνο την αξία των εμπορικών σημάτων των πολυεθνικών (για την ιστορία, Apple, Google και Coca-Cola βρίσκονται στην πρώτη τριάδα), η AXA κατέλαβε για το 2015 την 48η θέση, έχοντας ανέβει πέντε θέσεις σε σχέση με την κατάταξη του 2014. Η αξία του σήματός της αυξήθηκε κατά 14% σε ετήσια βάση και εκτιμάται στα 9,25 δισ. δολ. Η Allianz καταλαμβάνει την 54η θέση, με αξία σήματος 8,9 δισ. δολ., αυξημένη κατά 10% σε ετήσια βάση. Οι δυο όμιλοι είναι οι μοναδικοί εκπρόσωποι του ασφαλιστικού κλάδου στην λίστα με τις 100 εταιρείες με τα πολυτιμότερα brands στον κόσμο.

“Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που η AXA στα 30α της γενέθλια εισήλθε στο κλαμπ των 50 εταιρειών με το καλύτερο εμπορικό σήμα διεθνώς”, δήλωσε η Βερονίκ Βάιλ, γενική επιχειρησιακή διευθύντρια του ομίλου. Όπως υπογραμμίζει η Interbrand, “Η επένδυση της AXA στο εμπορικό της σήμα βρίσκεται στην καρδιά της δραστηριότητάς της και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην συνεχή ανάπτυξή του. Το 2015 το σήμα της ΑΧΑ όχι μόνο επιβεβαίωσε την πρωτοκαθεδρία του στον ασφαλιστικό κλάδο (επί έβδομη συνεχόμενη χρονιά…), αλλά και την εξέχουσα θέση του στον κλάδο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

“Την τελευταία διετία, η AXA ανέβηκε 11 θέσεις στην κατάταξη της Interbrand και αύξησε την αξία του εμπορικού της σήματος κατά 30%. Το brand της αποτελεί ένα εξαιρετικά πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο, έναν παράγοντα εμπιστοσύνης για τα 103 εκατομμύρια των πελατών μας και τους 130.000 διανομείς μας” πρόσθεσε ο επικεφαλής μάρκετινγκ του γαλλικού ομίλου Φρεντερίκ Ταρντί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*