Ανοίγει ο διάλογος Λ. Κατσέλη – διαμεσολαβούντων για τις πρακτικές των τραπεζών

Παράθυρο διάλογου για την αντιμετώπιση των αθέμιτων πρακτικών που, όπως αναφέρουν οι ασφαλιστές, ακολουθούν οι τράπεζες στον τομέα των τραπεζασφαλιστικών εργασιών, άνοιξε χθες η Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, κ. Λουκά Κατσέλη, στο πλαίσιο ανοικτής συζήτησης που είχε με τα μέλη του Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Η κ. Κάτσελη άκουσε με ενδιαφέρον την παρέμβαση του κ. Δημήτρη Γαβαλάκη, προέδρου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων, ο οποίος θέτοντας το θέμα των αθέμιτων τραπεζικών πρακτικών υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι η τράπεζες μπορεί λόγω της κρίσης στην οικονομία να χάνουν έσοδα από βασικές τους δραστηριότητες, όμως φαίνεται να τα καταφέρνουν πολύ καλά στην προώθηση των ασφαλιστικών προγραμμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πρόεδρος της ΕΕΤ, αν και δέχθηκε δεκάδες ερωτήσεις από τους εκπροσώπους της αγοράς για ζητήματα όπως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η ρευστότητα, οι επενδύσεις, το κόστος του πλαστικού χρήματος κ.α. η πρώτη τοποθέτησή της αφορούσε στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβούντες, ενδεχομένως λόγω του γεγονότος ότι οικοδεσπότης του Επιμελητηρίου ήταν ο κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος, όπως είναι γνωστό, προέρχεται από τις τάξεις της ασφαλιστικής αγοράς. Η ίδια ζήτησε από τους διαμεσολαβούντες να έχει περισσότερη ενημέρωση για το θέμα.

Όπως είπε η κ. Κατσέλη, αναμένει από τους διαμεσολαβούντες την υποβολή σχετικού υπομνήματος στο οποίο θα περιγράφουν το θέμα όπως αυτό έχει, ώστε εν συνεχεία θα ακολουθήσει συνάντηση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών με τους φορείς διαμεσολάβησης του κλάδου προκειμένου το όλο θέμα να συζητηθεί σε βάθος, να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος και να δοθούν λύσεις σε αυτό ή τυχόν άλλα ζητήματα που θα ανακύψουν στο πλαίσιο του διάλογου.

Σημειώνεται ότι, οι αθέμιτες τραπεζικές πρακτικές απασχολούν χρόνια τον κλάδο της διαμεσολάβησης, όμως οι συνέπειές τους φάνηκαν ιδιαίτερα την περίοδο της κρίσης που ο τζίρος των ασφαλιστικών εταιρειών υπέστη μεγάλη καθίζηση λόγω της μνημονιακής πολιτικής που ακολούθησαν οι τελευταίες κυβερνήσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*