Ασφαλιστικές συναντήσεις στην εκδήλωση του ΣΕΣΑΕ στο Island

[starbox]

Σε μία από τις πλέον επιτυχημένες εκδηλώσεις του ΣΕΣΑΕ στο Island στην Βάρκιζα την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, παρευρέθηκαν τουλάχιστον 450 στελέχη των ασφαλιστικών εταιρειών , πράκτορες και μεσίτες αλλά και ο κλαδικός τύπος αντάλλαξαν γνώμες και προσεγγίσεις στην πολιτική, οικονομική και ασφαλιστική πραγματικότητα.

Παρόντες ήταν ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ , Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, η Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Μαργαρίτα Αντωνάκη, ο πρόεδρος και στελέχη της ΣΕΑΣΕ , Ερρίκος Μοάτσος, Λυκούργος Πέτροβας, Άγγελος Μπεφών , Θάνος Μελακοπίδης κά και διευθύνοντες σύμβουλοι ασφαλιστικών ομίλων όπως οι κ.κ Μαζαράκης, Κοκκάλας, Zorgno , Bαγιακάκος κά.

Τα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς χρειάστηκαν αυτή τη χαλαρή βραδιά μετά τα έντονα προβλήματα του τελευταίου τριμήνου προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούσαν τις στρατηγικές , τις αμοιβές και τις τιμολογήσεις στην ασφαλιστική αγορά, τους πελάτες τους και τις απαιτήσεις, τα θέματα των Solvency II , την έλλειψη ρευστότητας, τις πολιτικές εξελίξεις (ήταν μπροστά οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου) και βέβαια πικάντικα σχόλια για τις ωραίες παρουσίες της βραδιάς. Κοινή συνισταμένη όλων των συζητήσεων είναι ότι τα επόμενα χρόνια η ασφαλιστική αγορά θα ζοριστεί από την έλλειψη ρευστότητας ενώ θα εμφανιστούν μεγάλες ευκαιρίες τόσο στους κλάδους ζωής όσο και στις γενικές ασφαλίσεις. Δεν έλειψαν βέβαια και οι κόντρες για τους θεμιτούς και αθέμιτους ανταγωνισμούς μεταξύ εταιρειών και πρακτόρων , τις αλλαγές χαρτοφυλακίων , τις προμήθειες και άλλα συναφή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*