Κορκίδης: Οι εκλογές πέρασαν, τα δύσκολα έρχονται…

«Το αποτέλεσμα που προέκυψε από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου εκπέμπει σαφή μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης.
Όπως δηλώνει ο κ. Κορκίδης: «Μία ακόμη παράμετρος που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τον πολιτικό κόσμο είναι και το μεγάλο ποσοστό της αποχής, φτάνοντας στο 44%, το υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας, γεγονός που σημαίνει πως πολλοί Έλληνες έκριναν ατελέσφορη την τρίτη προσφυγή στις κάλπες μέσα σε διάστημα μόλις οκτώ μηνών και σαφώς πέρασαν το μήνυμα ότι δεν ωφελεί να επαναληφθεί. Επιβάλλεται, λοιπόν, μια κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας.
Οι παραγωγικοί φορείς του τόπου ερμηνεύουμε το αποτέλεσμα ως μία πολύτιμη, δεύτερη ευκαιρία που επέλεξε να δώσει ο ελληνικός λαός στην προηγούμενη κυβέρνηση.
Άλλωστε, γνωρίζουμε όλοι ότι οι προκλήσεις της εφαρμογής του νέου μνημονίου είναι μεγάλες, καθώς η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει 65 προαπαιτούμενες δράσεις που φέρνουν μεγάλες ανατροπές. Και όλα αυτά με την οικονομία να ψυχορραγεί και με τον προϋπολογισμό εκτροχιασμένο, να χρειάζεται αναθεώρηση, η νέα κυβέρνηση καλείται να βρει μέχρι το τέλος του 2015 έσοδα περίπου 11 δισ. ευρώ..

Βεβαίως, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η επιτακτική, όσο ποτέ, έναρξη του διαλόγου αναδιάρθρωσης του χρέους είναι μείζονα θέματα, που θα πρέπει να την απασχολήσουν από την επόμενη κιόλας μέρα.
Σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια, ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας δηλώνει “παρών”, με τεκμηριωμένες προτάσεις για τη διαμόρφωση ενός Εθνικού Σχεδίου Ανάπτυξης με Απασχόληση. Οι εκλογές μπορεί να πέρασαν, τα δύσκολα όμως έρχονται…».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*