ΠΣΑΣ: Είσοδος σε μία νέα δύσκολη εποχή αλλά  με περισσότερες ευκαιρίες

 

[starbox]

Την είσοδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης σε νέα εποχή και την αλλαγή της εικόνας του ασφαλιστικού συμβούλου προανήγγειλαν ο πρόεδρος του ΠΣΑΣ Παναγιώτης Λελεδάκης , η Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας (ΕΑΕΕ) Μαργαρίτα Αντωνάκη  και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου κατά την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του ΠΣΑΣ στο Μουσείο Οίνου.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΣ, αφού επεσήμανε ότι ο κλάδος βιώνει τις δυσκολίες από την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, τόνισε ότι η επαγγελματικότητα , η υπομονή και η επιμονή των στελεχών του κλάδου καταδεικνύουν την αξία τους και την προσφορά τους.  Ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις ευκαιρίες που δημιουργούνται στους τομείς συντάξεων και υγείας μετά την αδυναμία της κοινωνικής ασφάλισης.

Η  κα  Μαργαρίτα Αντωνάκη τόνισε ότι η χαλάρωση των κανόνων περιορισμού κίνησης κεφαλαίων (capital controls), η προσαρμογή των ασφαλιστικών στο Solvency II, η επανεκπαίδευση των διαμεσολαβητών και η αναθεώρηση της οδηγίας για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση IMD II, θα αλλάξουν την εικόνα της αγοράς.  Η κα Αντωνάκη στάθηκε ιδιαίτερα στην αξία του έργου των ασφαλιστικών συμβούλων σε μ ία εξαιρετικά δύσκολη εποχή όπως αυτή βιώνουμε επιβραβεύοντας το κουράγιο και την εργατικότητά τους.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου στάθηκε ιδιαίτερα στην εκπαίδευση που παρέχει το Επιμελητήριο πάνω στα θέμα των Solvency II,  στέκεται αρωγός στους διαμεσοαλβούντες και στους εργαζόμενους του ασφαλιστικού κλάδου.  Προανήγγειλε μάλιστα ότι θα ξεκινήσει μία περίοδος που θα μπορούν τα στελέχη του κλάδου να παίρνουν την πιστοποίησή τους μέσω e-learning.  O κ. Χατζηθεοδοσίου στάθηκε επικριτκός απέναντι στον Τύπο , το ελληνικό κράτος αλλά και κατήγγειλε ‘φωτογραφίζοντας’ την ασφαλιστική εταιρεία που προχώρησε σε διανομή ασφαλειών μέσα από κουπόνια σε εφημερίδα.  Aναφερόμενος στο θεσμό του Bancassurance παραδέχτηκε ότι όλα τα δίκτυα έχουν ρόλο και πρέπει να υπάρχουν, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι τυχόν αθέμιτες πρακτικές θα καταγγέλλονται.

Ο Πρόεδρος του ΠΣΑΣ και η αντιπρόεδρος Θεοδώρα Γουργούλη εξήγγειλαν σειρά πρωτοβουλιών για τους ασφαλιστικούς συμβούλους (e-learning, webinars, newsletters)  και την ανάγκη που έχει ο κλάδο για επαγγελματίες με υψηλές προδιαγραφές, αντίστοιχα.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*