Επαναδιαπραγματεύσεις για την εξαγορά της ΑΤΕ Ασφαλιστική

Μήνας εξελίξεων αναμένεται να αποτελέσει ο Σεπτέμβριος για την εξαγορά της ΑΤΕ Ασφαλιστική από την Ergo, μια συμφωνία η ολοκλήρωση της οποίας εκκρεμεί εδώ και περίπου ένα χρόνο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του IW, ο μέτοχος της ΑΤΕ Ασφαλιστική, η Τράπεζα Πειραιώς, θα καθίσει εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους της Ergo προκειμένου να κλείσουν το deal, εάν και εφόσον καταλήξουν σε νέο τίμημα εξαγοράς, καθότι στο μεταξύ ξεπεράστηκε το θέμα που μπλόκαρε τη συμφωνία.

 

Στο διάστημα που μεσολάβησε από την ανακοίνωση του deal μεταξύ των δύο πλευρών – εδώ κι 12 μήνες δηλαδή, έχουν έλθει τα πάνω κάτω στην οικονομία, όπως και στην ασφαλιστική αγορά, και για το λόγο αυτό πωλητής και υποψήφιος αγοραστής καλούνται να επαναπροσδιορίσουν μια σειρά από δεδομένα για την αποτίμηση της εταιρείας και εν συνέχεια να καταλήξουν στον επαναπροσδιορισμό του τιμήματος.

 

Πηγές του IW αναφέρουν ότι, το κόλλημα που υπήρχε για την υπογραφή του deal και που δεν ήταν άλλο από τη θυγατρική της ΑΤΕ Ασφαλιστική στη Ρουμανία, η οποία είχε εξαιρεθεί από την εξαγορά, φαίνεται πως μετά από πολύμηνη καθυστέρηση αντιμετωπίζεται. Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε γράψει το IW, η θυγατρική τράπεζα του ελληνικού ομίλου στη Ρουμάνια δεν μπορούσε -λόγω του τοπικού δικαίου- να θέσει υπό την ομπρέλα της την ΑΤΕ Insurance Rumania τη στιγμή κατά την οποία είχε υπό τον έλεγχό της και μεσιτική ασφαλιστική.

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, η Πειραιώς βρήκε τρόπο να αντιμετωπίσει το θέμα, οπότε μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα καθίσει εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, στην Ελλάδα, για το κλείσιμο του deal με την Ergo.

 

Υπενθυμίζεται ότι, αρχικά, το τίμημα για την πώληση της ΑΤΕ Ασφαλιστική είχε προσδιοριστεί στο ποσό των περίπου 91 εκατ. ευρώ.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*