Αναβιώνουν οι εξαγορές στην ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά

Αναβιώνει η τάση εξαγορών και συγχωνεύσεων στην ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά που θα διέπεται από αυστηρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο, καθώς στο στρατηγικό τους σχεδιασμό οι όμιλοι εντάσσουν τη διεύρυνση των εργασιών τους, τη γεωγραφική τους επέκταση και τη μεγέθυνση στη γκάμα των υπηρεσιών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Insurancejournal πιθανό είναι στο προσεχές διάστημα η Zurich να καταθέσει προσφορά για την εξαγορά της RSA, η οποία όπως αναφέρει ο Ben Cohen, αναλυτής στη Canaccord Genuity Cor, θα είναι σε μετρητά.

Αναλυτές αναφέρουν επίσης ότι προσφορές ενδέχεται να υποβάλλουν και η Allianz SE, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ευρώπης, καθώς και η γαλλική AXA.
Στα σχέδια πάντως της RSA περιλαμβάνεται και η ανάθεση στην Goldman Sachs Group Inc και Robey Warshaw, να τη συμβουλεύσει σχετικά με την ενδεχόμενη πώληση, ενώ τη Zurich συμβουλεύει η Morgan Stanley.

Στην περίπτωση που πραγματοποιηθεί συμφωνία με τη Zurich, ο όμιλος Θα έχει πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο deal από το 2000 και μετά θα ο 58χρονος Διευθύνων Σύμβουλος, Martin Senn, 58, θα επεκταθεί στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου και τη Λατινική Αμερική, και θα αποκτήσει πρόσβαση σε κερδοφόρες Σκανδιναβικές και Καναδικές επιχειρηματικές μονάδες της RSA.

 

Ζυρίχη επανέλαβε Μάιο ότι θα αναδιατάξει $ 3,000,000,000 σε πλεονάζον κεφάλαιο μέχρι το τέλος του 2016, είτε για εξαγορές ή επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους.

Επειδή η προσφορά θα είναι πιθανώς σε μετρητά ούτε η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να παρέχει επικαιροποιημένες γνωστοποιήσεις για πόσες μετοχές υπάρχουν σε κάθε πλευρά.

Η Zurich θα μπορούσε πιθανότατα να εκδώσει ομόλογα για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς, σύμφωνα με τον Cohen. Οι αναλυτές της Panmure Gordon & Co εκτιμούν ότι η τιμή για τη βρετανική ασφαλιστική ανέρχεται σε περίπου 563 πένες ανά μετοχή, ή περίπου £ 5.7 δισεκατομμύρια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*