Συμφωνία πώλησης της Credit Agricole Life στην βουλγαρική Euroins

[starbox]

Στην Τράπεζα της Ελλάδος βρίσκεται το σχέδιο εξαγοράς της Credit Agricole Life από την εδρεύουσα στη Βουλγαρία Euroins μετα την συμφωνία των γάλλων μετόχων της CAL με τους βασικούς μετόχους της Euroins. H συμφωνία αφορά τη μεταβίβαση του συνόλου των δραστηριοτήτων καθώς και του ενεργητικού και παθητικού της Credit Agricole Life στην Euroins. H συμφωνία πρέπει να εγκριθεί και από τις χρηματιστηριακές αρχές της Bουλγαρίας (χρηματιστήριο Σόφιας ) στην οποία είναι ενταγμένη η μετοχή της Euroins.

Οι εκπρόσωποι του γαλλικού ομίλου ενημέρωσαν τους εργαζόμενους στην Ελλάδα ότι θα συνεχίσουν μαζί με τις ασφαλιστικές εργασίες να στηρίζουν την δραστηριότητα της εταιρείας γεγονός ενθαρρυντικό για τα πρώτα βήματα του βουλγάρικου ομίλου στην ελληνική αγορά.

Το 2014 η παραγωγή της Credit Agricole life μειώθηκε κατά 18% περίπου σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και διαμορφώθηκε στα 20,5 εκατ. Ευρώ με τα στελέχη της Credit .Agricole Life να αγωνίζονται μόνοι τους και με ελάχιστες βοήθειες από το τραπεζικό δίκτυο για να κρατήσουν την εταιρεία στην Ελλάδα Η απόφαση του μητρικού ομίλου ήταν σαφής για αποεπένδυση από την ελληνική ασφαλιστική αγορά. Την Credit Agricole Life προσέγγισαν αρκετές μεικτές εταιρείες από την ελληνική αγορά αλλά σταματούσαν μπροστά στο τίμημα (που σύμφωνα με πληροφορίες του IW) που ζητούσε ο μητρικός όμιλος και ήταν περίπου 10 εκατ. Ευρώ . H Euroins εξαγόρασε το 2013 και τις ασφαλιστικές εργασίες και της ”Interamerican Αchmea” σε Βουλγαρία. Αποκλειστικός αντιπρόσωπος της EUR OINS στην Ελλάδα είναι η Global Insurance Group.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*