Παναγιώτης Ζαμπέλης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Aon Hewitt, Αθανάσιος Λοπατατζίδης, MSc, Phd, FRSS, Σύμβουλος Διοίκησης, Όμιλος Βιοιατρική, Νίκος Σακελλαρίου, Διευθυντής Δικτύου Διανομής, ΑΧΑ Ασφαλιστική, Γιάννης Φουρλής, Group General Manager, International Life, Ηρακλής Δασκαλόπουλος, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Εθνική ΑΕΕΓΑ, και Νίκος Σακελλαρίου, Ειδικός συνεργάτης insuranceworld.gr

Ιδιώτικη ασφάλιση και υγεία στην επικαιρότητα

[starbox] Το κρισιμότερο και επίκαιρο θέμα για την ελληνική οικονομία αυτό της Ασφάλισης και της Υγείας εξετάστηκε κατά τη διάρκεια του  80υ Insurance Conference που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Divani Caravel. Στη συζήτηση  συμμετείχαν οι κ.κ. Ηρακλής Δασκαλόπουλος (Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Εθνικής ΑΕΕΓΑ), Νίκος Σακελλαρίου (Διευθυντής Δικτύου Διανομής AXA Ασφαλιστικής), Γιάννης Φουρλής (General Manager International Life), Παναγιώτης Ζαμπέλης (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος AON Hewitt) και Αθανάσιος Λοπατατζίδης (σύμβουλος διοίκησης Bioιατρικής).

867C4492

Γιάννης Φουρλής, Group General Manager, International Life

Ο κ. Παναγιώτης Ζαμπέλης έκανε μία γενικότερη παρουσίαση του προβλήματος της Ασφάλισης στην Ελλάδα ξεκινώντας από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά τις τελευταίες 3 δεκαετίες στο Ασφαλιστικό και καταλήγοντας ότι το Ασφαλιστικό με την παρούσα μορφή είναι «θαμμένο μαμμούθ» γι’ αυτό και απαιτείται άμεση επίλυσή με μέτρα προσαρμοσμένα στις ανάγκες και τις δυνατότητες της εποχής, είτε αυτά αφορούν τις συντάξεις , είτε τα όρια συνταξιοδότησης είτε τη χρηματοδότηση του συστήματος.

867C4499

Ηρακλής Δασκαλόπουλος, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Εθνική ΑΕΕΓΑ

Ο κ. Ηρακλής Δασκαλόπουλος, έκανε μία ιδιαίτερα λεπτομερή και τεχνική αναφορά στα προβλήματα που δημιουργούνται στην Δημόσια Υγεία και επηρεάζουν σαφώς και τη λειτουργία της ιδιωτικής υγείας και των ιδιωτικών ασφαλιστικών προγραμμάτων.

867C4508

Παναγιώτης Ζαμπέλης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Aon Hewitt

Σε παρεμφερή θέματα επικεντρώθηκε και ο διευθυντής δικτύου της AXA, κ . Νίκος Σακελλαρίου τονίζοντας ότι ανεξάρτητα από τις προδιαγραφές των προγραμμάτων ιδιωτικής ασφάλισης τα οποία μοιάζουν γενικά, θα ξεχωρίσουν οι εταιρείες που προσφέρουν άμεσες και ξεχωριστές υπηρεσίες στον πελάτη καταναλωτή.

867C4637

Αθανάσιος Λοπατατζίδης, MSc, Phd, FRSS, Σύμβουλος Διοίκησης, Όμιλος Βιοιατρική και Νίκος Σακελλαρίου, Διευθυντής Δικτύου Διανομής, ΑΧΑ Ασφαλιστική

Ο κ. Γιάννης Φουρλής αναφερόμενος στο Συνταξιοδοτικό – Ασφαλιστικό, επεσήμανε ότι απαιτείται να κατευθυνθεί άμεσα το Ασφαλιστικό σύστημα προς το κεφαλαιοποιητικό μοντέλο προκειμένου να υπάρξει καλύτερη και ανεξάρτητη χρηματοδότηση , είτε μέσω Επαγγελματικών Ταμείων είτε μέσω ατομικών αποταμιευτικών λογαριασμών.

Τέλος ο κ. Αθανάσιος Λοπατατζίδης (Σύμβουλος Διοίκησης Βιοιατρικής) τόνισε ότι τα προβλήματα με το claw back και το rebate για τις ιδιωτικές μονάδες υγείας μετακυλύονται σε όλους (εταιρίες-ασφαλιστικές-πελάτες) και ότι εάν θέλουμε πραγματική και ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της υγείας θα πρέπει να υπάρξει ολική προσέγγιση στο σύστημα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*