Συνεργασία της INTERAMERICAN με τον ΟΤΕ για τη θωράκιση των πληροφοριακών συστημάτων

Τη γραμμή μιάς συνολικής στρατηγικής για την ασφάλεια των εταιρικών πληροφοριακών συστημάτων υπηρετεί η διεύρυνση της συνεργασίας της INTERAMERICAN με τον ΟΤΕ. Η εταιρεία έχει υιοθετήσει τις λύσεις που αφορούν στον εντοπισμό αδυναμιών οι οποίες μπορεί να τύχουν εκμετάλλευσης με κακόβουλες επιθέσεις. Οι λύσεις παρέχονται μέσα από εξειδικευμένες υπηρεσίες Vulnerability Assessment και Penetration Testing, τόσο σε επίπεδο δικτύου όσο και σε επίπεδο εφαρμογής. Επιπλέον, ο ΟΤΕ έχει εξασφαλίσει την προστασία των υποδομών της INTERAMERICAN από επιθέσεις τύπου DDos, ενώ παρακολουθούνται και οι κρίσιμες πληροφοριακές υποδομές της εταιρείας από τις υπηρεσίες ΟΤΕ Managed Security Services, ώστε να είναι δυνατή η άμεση ενημέρωση της INTERAMERICAN σε περίπτωση που εκδηλωθεί επίθεση.

Με τη διεύρυνση της συνεργασίας, η εταιρεία μπορεί να αξιολογεί ανά πάσα στιγμή το επίπεδο ασφάλειας των πληροφοριακών υποδομών της, να εντοπίζει έγκαιρα και να αποτρέπει επιθέσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την επιχειρησιακή λειτουργία της. Οι υπηρεσίες παρέχονται από το SOC (Security Operation Center) του ΟΤΕ συνεχώς –σε 24ωρη βάση και κάθε ημέρα– με ανάλυση δεδομένων και πρόταση αναγκαίων μέτρων σε περίπτωση συμβάντος.

Η μέριμνα της INTERAMERICAN με τη θωράκιση των πληροφοριακών συστημάτων εγγράφεται στην πολιτική ασφάλειας των πληροφοριών που η εταιρεία εφαρμόζει με ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης από το 2010, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του διεθνούς προτύπου ISO/IEC 27001:2005. H υπηρεσία παρέχεται από τον ΟΤΕ στην εταιρεία συνδυαστικά με τη σχετική υπηρεσία της εταιρείας Netbull προς την INTERAMERICAN.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*