Παρουσίαση των επιχειρηματικών σχεδίων του προγράμματος «Η Επιχειρηματικότητα στη Πράξη»

Με την παρουσίαση των επιχειρηματικών σχεδίων των συμμετεχόντων, ολοκληρώνεται, στις 5 Ιουνίου, το εφαρμοσμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Επιχειρηματικότητα στην Πράξη», του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η υλοποίηση του προγράμματος αποτελεί μια έμπρακτη προσπάθεια του ΕΚΠΑ να συνδεθεί με την πραγματική οικονομία και τις επιχειρήσεις, προσφέροντας στήριξη και τεχνογνωσία σε νέους με επιχειρηματικές ιδέες, που επιθυμούν να τις υλοποιήσουν. Ο βασικός του στόχος ήταν να συνεισφέρει στην ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας και στη μετατροπή επιχειρηματικών ιδεών σε πράξη.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Νοέμβριο 2014 και τα μαθήματα ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο 2015. Το ΕΠΕΦΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος, παρείχε εκπαίδευση και υποστήριξη σε νέους και δημιουργικούς ανθρώπους σε θέματα που συνδέονται με την επιχειρηματικότητα, το ξεκίνημα και τη λειτουργία μιας επιχείρησης και να τους προετοιμάσει ώστε να αποκτήσουν βασικά εφόδια για την οργάνωση και διαχείριση μιας επιχείρησης.

Με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού κύκλου, οι συμμετέχοντες ανέπτυξαν το επιχειρηματικό τους σχέδιο το οποίο και θα παρουσιάσουν σε ειδική εκδήλωση ενώπιον κριτικής επιτροπής ειδικών στις 5 Ιουνίου. Η καλύτερη πρόταση θα λάβει χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ το οποίο προσφέρει η εταιρεία Pfizer ΕΛΛΑΣ.

Η πενταμελής επιτροπή που θα αξιολογήσει και θα βαθμολογήσει τις επιχειρηματικές ιδέες απαρτίζεται από:

1. Παναγιώτης Αλεξάκης, Καθηγητής Οικονομικής των Επιχειρήσεων και των Αγορών ΕΚΠΑ, Πρόεδρος
2. Λευτέρης Κυριακάκης, Assistant General Manager, Τράπεζα Πειραιώς, Μέλος
3. Σπύρος Αρσένης, Senior Business Analyst, Εθνική Τράπεζα, Μέλος
4. Λίτσα Παναγιωτοπούλου, Γενική Γραμματεύς, Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, Μέλος
5. Μιχάλης Στάγκος, Συνιδρυτής ID-GC (Industry Disruptors – Game Changers), Μέλος

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Λέσχης Επιχειρηματικότητας και τη χορηγία τεσσάρων κορυφαίων επιχειρήσεων της ελληνικής οικονομίας (Όμιλος Ελληνικά Χρηματιστήρια, ΔΕΗ Α.Ε., Εθνική Τράπεζα, Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια. Το χρηματικό βραβείο για το καλύτερο επιχειρηματικό πλάνο αποτελεί ευγενή χορηγία της εταιρείας Pfizer ΕΛΛΑΣ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 2ος κύκλος του προγράμματος «Η Επιχειρηματικότητα στην Πράξη» θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση του 1ου κύκλου.
Υπό την αιγίδα: Λέσχη Επιχειρηματικότητας
Με την υποστήριξη των εταιριών: Όμιλος Ελληνικά Χρηματιστήρια, ΔΕΗ Α.Ε., Εθνική Τράπεζα, Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια, Pfizer ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://epefa.econ.uoa.gr, τηλ. 210 368 9460

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*