Έρχονται (;) ασφαλιστικά πρόστιμα 4 εκατ. ευρώ;

Τις κόκκινες γραμμές της εποπτικής αρχής πέρασαν οι ασφαλιστικές οι οποίες καταστρατηγούν το ισχύον θεσμικό πλαίσιο περί τιμολόγησης ασφαλιστικών προϊόντων του κλάδου Αστικής Ευθύνης Οχημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΤτΕ έχει διενεργήσει ελέγχους και προετοιμάζεται να επιβάλλει πρόστιμα.

Το ύψος των προστίμων, σύμφωνα με τις ίδις πηγές, που επικρέμαται πάνω από τις εταιρείες συνολικά θα ανέλθει στα 4 εκατ. ευρώ . Ο λόγος; Το γεγονός ότι, παρά τα όσα προβλέπει ο νόμος, υπάρχουν κάποιες εταιρείες οι οποίες επιμένουν στο να εκδίδουν -παρανόμως- ασφαλιστήρια συμβόλαια με αναδρομικές καλύψεις.

Σημειώνεται ότι, ο νόμος, μεταξύ άλλων, επιβάλει πλέον στις ασφαλιστικές εταιρείες κάθε ασφαλιστήριο συμβόλαιο να μην φέρει προγενέστερη ημερομηνία από αυτή της έκδοσής του. Ωστόσο, όμως, κάποιες ασφαλιστικές φέρονται να επιμένουν στο να τιμολογούν τον κίνδυνο αναδρομικά.

Μένει πλέον να φανεί το κατά πόσο οι εταιρείες θα επιμένουν στην πολιτική της αναδρομικής έκδοσης ασφαλιστηρίων και, βέβαια, το κατά πόσο η Τράπεζα της Ελλάδος θα υλοποιήσει τις προειδοποιήσεις

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*