Ασφαλιστική απάτη εξιχνιάστηκε στη Δράμα

Απάτη εις βάρος ασφαλιστικής εταιρείας κατηγορείται ότι διέπραξε ασφαλισμένος στην Δράμα, ο οποίος φέρεται ότι κυκλοφορούσε με όχημα που είχε δηλώσει ως κλεμμένο προκειμένου να εισπράξει την ασφαλιστική αποζημίωση.

Ειδικότερα στις 16 Mαίου ένας άντρας και μια γυναίκα μετά από ελέγχους της ομάδας ΔΙΑΣ συνελήφθησαν για τα αδικήματα της απάτης, της ψευδορκίας και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ενός 54χρονου και μιας 48χρονης, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης, της ψευδορκίας και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας αστυνομικοί εντόπισαν 54χρονο να οδηγεί ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας και από την έρευνα που πραγματοποίησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας, προέκυψε ότι ο δράστης, την 5-1-2012, κατήγγειλε ψευδώς σε αστυνομική υπηρεσία την κλοπή του παραπάνω οχήματος, ιδιοκτησίας της 48χρονης.

Στη συνέχεια, αφού υφάρπαξε σχετική βεβαίωση κλοπής, την προσκόμισε στην ασφαλιστική εταιρεία, στην οποία ήταν ασφαλισμένο το όχημα, λαμβάνοντας από αυτήν, αποζημίωση, ύψους 8.000 ευρώ, για την υποτιθέμενη κλοπή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*