ΣΕΒ: Δώστε φορολογικά κίνητρα στις ασφαλιστικές

Το ζήτημα της πλήρους αναμόρφωσης του συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας με την καθιέρωση νέων συνταξιοδοτικών σχημάτων τα οποία θα λειτουργούν συμπληρωματικά στην κοινωνική ασφάλιση, έθεσε, σήμερα, ο ΣΕΒ έναντι της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του.

Τόσο ο πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρος Φέσσας, όσο και ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου, κ. Άκη Σκέρτσος, αναλύοντας τις προτάσεις της αγοράς για την επόμενη ημέρα της οικονομίας, τόνισαν τη συμβολή την οποία θα μπορούσε να έχει η ιδιωτική ασφάλιση ώστε η χώρα να ξεπεράσει το σκόπελο της ύφεσης, θέτοντας το ζήτημα της αναμόρφωσης του συνταξιοδοτικού συστήματος της Ελλάδας.

Ειδικότερα τονίσθηκε η ανάγκη να υπάρξει παροχή φορολογικών κινήτρων για τις ασφαλιστικές εισφορές εξίσου σε επαγγελματικά ταμεία και ασφαλιστικές εταιρείες, ώστε να τονωθεί η αποταμίευση και ο ανταγωνισμός και να οδηγηθούμε σε πιο αποτελεσματικά συνταξιοδοτικά συστήματα προς όφελος των εργαζομένων.

Τέθηκε επίσης θέμα αξιοποίησης των ενοποιημένων βάσεων δεδομένων που πρόσφατα απέκτησε η χώρα, καθώς και του σχεδιασμού ενός ενοποιημένου συστήματος για τη δραστική βελτίωση της συμμόρφωσης  στην είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών.

Τέλος, έμφαση δόθηκε στην κωδικοποίηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας ώστε να υπάρξει ασφάλεια δικαίου, αφετέρου δε να δημιουργηθεί κατάλληλο πεδίο ανάπτυξης και ισχυροποίησης του Κοινωνικού Διαλόγου.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*