Ερευνήστε τις επιπτώσεις της κρίσης στην ασφαλιστική πώληση

[starbox]

Το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών μειώνεται και αυτό έχει επιπτώσεις και στην ασφαλιστική αγορά.
Ποιες και πόσες –επιπτώσεις- θα πρέπει να μετρηθούν, να παραμετροποιηθούν ώστε να προσδιοριστούν και οι πραγματικές συνέπειες που υπάρχουν –εξαιτίας της κρίσης- στην ασφαλιστική πώληση και την διείσδυση της ιδιωτικής ασφάλισης στην ελληνική κοινωνία.

Η γενικότητα είναι γνωστή: δεν υπάρχει ρευστότητα, δεν υπάρχει ανάπτυξη, δεν διαφαίνονται προοπτικές, και τελικά πώς κάτι πρέπει να γίνει. Το ερώτημα είναι πώς αυτή η γενικότητα εξειδικεύεται στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης; Από την άλλη πλευρά σε επίπεδο καταναλωτών από την έρευνα του ΚΕΠΕ (εκπονήθηκε από την εταιρεία TO THE POINT) διαπιστώνεται πώς η μείωση στην κατανάλωση είναι πολύ-πολύ σημαντική και πέρυσι αλλά και φέτος όπου μετρήθηκαν στοιχεία έως και την 1η Απριλίου. Για παράδειγμα το 85,1% των καταναλωτών έχουν μειώσει, γενικά την κατανάλωση, τον τελευταίο χρόνο. Από αυτούς, το 70,5% μείωσε τις αγορές ένδυσης – υπόδησης, το 54,6% τη διασκέδαση, το 43,1% την αγορά τροφίμων, το 41,5% τις διακοπές, το 26,2% τη θέρμανση, το 22,6% το ηλεκτρικό ρεύμα, ύδρευση, τηλεπικοινωνίες, το 20,9% τις μετακινήσεις, το 20,6% τα καλλυντικά, το 15,8% τα είδη καθαριότητας σπιτιού, το 14,2% τον οικιακό εξοπλισμό, το 12,8% την υγεία, το 12,4% τα είδη προσωπικής υγιεινής και το 10,1% την εκπαίδευση.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Οι περικοπές αυτές που επιβεβαιώνουν τις συνθήκες ασφυξίας που επικρατούν στα νοικοκυριά είναι πασιφανές πώς έχουν θίξει και τα τις ασφαλιστικά συμβόλαια. Επειδή ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης είναι μεγάλος και σημαντικός χρειάζεται να γίνει μια έρευνα που θα αποτυπώσει τις επιπτώσεις της κρίσης στην ιδιωτική ασφάλιση και ταυτόχρονα θα εστιάζει και στο κατά πόσο οι καταναλωτές την ώρα την μέγιστης ανασφάλειας σε όλα τα επίπεδα καταφεύγουν στην ιδιωτική ασφάλιση. Η αποσαφήνιση των επιπτώσεων θα αποτελέσει ένα καλό εργαλείο δουλειάς για εταιρείες και διαμεσολαβητές καθώς θα ρίξει φώς στην θολή εικόνα που σήμερα επικρατεί. Τα πράγματα θα μπορέσουν να γίνουν πιο απλά σε ατομικό ή συλλογικό επίπεδο…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*