ΕΕΑ: Έως τις 30 Απριλίου οι ανανεώσεις των αδειών για τους διαμεσολαβούντες

Παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου δίνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας ώστε να μπορέσουν να ανανεώσουν την άδειά τους όλοι οι διαμεσολαβούντες.

Η αρχική προθεσμία λήγει αύριο Τρίτη, ωστόσο μέχρι στιγμής 660 διαμεσολαβούντες δεν έχουν προσέλθει για να πραγματοποιήσουν τη σχετική διαδικασία, η οποία πλέον είναι εξαιρετικά απλή και με πολύ χαμηλό κόστος.
Η Αίτηση Ανανέωσης παρέχεται προτυπωμένη στους ενδιαφερόμενους στο γκισέ του ΕΕΑ, ενώ δίνεται η δυνατότητα και για επί τόπου φωτογράφιση, σε περίπτωση που δεν υπάρχει διαθέσιμη φωτογραφία σε ψηφιακή μορφή. Επίσης απαιτείται Υπεύθυνη Δήλωση (όπως παρατίθεται στα σχετικά αρχεία).

Η Ανανέωση μπορεί να γίνει και από άλλο πρόσωπο, με την προσκόμιση σχετικής εξουσιοδότησης, θεωρημένης για το γνήσιο της υπογραφής από Δημόσια Αρχή.

Σύμφωνα με την πρόσφατη υπουργική απόφαση 78030/30.12.14, το κόστος της ετήσιας συνδρομής στο ΕΕΑ για το 2015 διαμορφώνεται στα 20,48 ευρώ. Εάν υπάρχουν οφειλές για τα δύο προηγούμενα έτη, το κόστος της συνδρομής είναι 40 ευρώ ανά έτος, όπως ίσχυε πριν από την προαναφερθείσα απόφαση. Το κόστος έκδοσης της επαγγελματικής ταυτότητας (άδειας) είναι 10 ευρώ.

Όσοι διαμεσολαβούντες δεν έχουν ανανεώσει ακόμη την επαγγελματική τους ταυτότητα, θα πρέπει να σπεύσουν να τακτοποιήσουν αυτή την εκκρεμότητα, διότι δε θα δοθεί άλλη παράταση από το ΕΕΑ, οπότε κινδυνεύουν να χάσουν την Άδειά τους.

Πηγή: ΕΕΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*