ΑΧΑ: Αρωγός στην 8η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

«Η οδική ασφάλεια ξεκινά από την παιδική ηλικία». Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της 8ης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας (16 – 23 Μαρτίου) που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». Αρωγός της Εβδομάδας ήταν η ΑΧΑ, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για πρόληψη των τροχαίων μέσα από την εκπαίδευση.

Σε όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας επίκεντρο ήταν το Εμπορικό Κέντρο AVENUE στο Μαρούσι, όπου το Ι.Ο.ΑΣ. με την υποστήριξη της ΑΧΑ εκπαίδευσε 2.000 παιδιά, ηλικίας 4 – 10 ετών. Τα παιδιά συμμετείχαν στο βιωματικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής του Ι.Ο.ΑΣ. «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια» ενώ την ίδια ώρα οι γονείς τους είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθούν ειδική ενημέρωση για τη χρήση παιδικών καθισμάτων στο αυτοκίνητο.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από εκπαιδευτές του Ινστιτούτου σε μικρές ομάδες παιδιών πάνω σε ειδικά διαμορφωμένο τάπητα, ο οποίος απεικονίζει μία αστική περιοχή, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην καλύτερη βιωματική εμπειρία. Μέσα από το πρόγραμμα, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν ως πεζοί στο δρόμο και με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν με ασφάλεια.

Η ΑΧΑ και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» έχουν συνάψει στρατηγική συνεργασία για την εκπαίδευση και την πρόληψη των τροχαίων. Η συνεργασία έχει πλέον μπει στην πέμπτη χρονιά της και μέσω αυτής το Ινστιτούτο έχει καταφέρει να εκπαιδεύσει περισσότερους από 15.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*