Διασώζεται το Επικουρικό

Διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει προς ψήφιση στη βουλή τροπολογία με την οποία το Επικουρικό Κεφάλαιο θα εξουσιοδοτείται να μεταβιβάσει υποχρεώσεις του σε τρίτες εταιρείες, έχει λάβει η ασφαλιστική αγορά από τα συναρμόδια υπουργεία.

Το ανωτέρω αναφέρουν υψηλόβαθμοι παράγοντες του κλάδου που προσθέτουν ότι το Επικουρικό Κεφάλαιο έχει ήδη στα χέρια του συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς θα χρηματοδοτήσει το επιδιωκόμενο εγχείρημα, το οποίο σε όλη του την έκταση θα μπορούσε να συμπεριλάβει αποζημιώσεις προς τρίτους, συνολικής αξίας περί τα 500 εκατ. ευρώ.

Βέβαια, σε πρώτη φάση ο φορέας θα κινηθεί πιλοτικά. Θα μεταβιβάσει δηλαδή υποχρεώσεις που προκύπτουν από μια ή το πολύ δύο ασφαλιστικές εταιρείες των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν και εφόσον η διαδικασία κυλήσει χωρίς προβλήματα θα επεκτείνει την πρωτοβουλία του ενδεχομένως και για το σύνολο των υποχρεώσεών του.

«Αν υπάρξει τροπολογία, αν η κυβέρνηση καλύψει νομοθετικά το Επικουρικό Κεφάλαιο, η διοίκησή του είναι έτοιμη να κινηθεί άμεσα» δηλώνει στο IW παράγοντας του φορέα που προσθέτει ότι «σύμβουλοι επενδύσεων, στους οποίους ήδη απευθύνθηκε το Επικουρικό, έχουν κάνει τις προτάσεις τους, σχετικά με τις δυνατότητες που υπάρχουν για τη δανειοδότηση του φορέα, ή την έκδοση ομολογιών, όπως και για το ποιος θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει τα ομόλογα αυτά», ανέφερε. Υπενθυμίζεται ότι, το Επικουρικό φέρεται να έχει συμφωνήσει με τη γερμανική Darag τη διαχείριση μέρους των υποχρεώσεών του, ώστε σταδιακά να αποφορτιστεί από τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη του παρελθόντος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*