Oι ασφαλιστές πιστώσεων στηρίζουν τις ελληνικές επιχειρήσεις

Διαφορετική άποψη από αυτή που εξέφρασαν τις τελευταίες ημέρες παράγοντες του εμπορίου και της βιομηχανίας, διατυπώνουν στο IW υψηλόβαθμα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς, σχετικά με τις ασφαλίσεις πιστώσεων και τις πιέσεις που, όπως λέγεται, ασκούνται από το εξωτερικό για την καταβολή μετρητών από τις Ελληνικές επιχειρήσεις προκειμένου να εισάγουν στη χώρα πρώτες ύλες ή άλλα αγαθά.

Ειδικότερα, εκπρόσωποι ασφαλιστικών ομίλων τονίζουν στο IW ότι «οι ξένοι προμηθευτές δεν απαιτούν την προεξόφληση των εμπορευμάτων τους πριν αυτά εισαχθούν στην Ελλάδα και σε κάθε περίπτωση οι εταιρείες ασφάλισης πιστώσεων δεν έχουν αλλάξει ούτε προτίθενται να αλλάξουν την πολιτική τους έναντι των πελατών τους. Το αντίθετο…». Όπως, σημειώνουν κύκλοι ασφαλιστικών εταιρειών με εξειδίκευση στις ασφαλίσεις πιστώσεων, «ήδη από το 2014 τα όρια ασφάλισης έχουν αυξηθεί σημαντικά και καθ όλη τη διάρκεια των τελευταίων μηνών αναπροσαρμογές προς τα κάτω δεν έχουν γίνει».

«Οι ασφαλίσεις στο χώρο των πιστώσεων εξελίσσονται ομαλά και προς όφελος του ελληνικού επιχειρείν» υπογραμμίζουν, και προσθέτουν ότι είναι λάθος να δημιουργούνται στρεβλές εντυπώσεις στην αγορά με αναφορές περί ενδεχόμενου επιστροφής του κλάδου στην περίοδο του 2012, οπότε τα όρια στις ασφαλίσεις πιστώσεων είχαν όντως περιοριστεί σημαντικά και οι ξένοι οίκοι ασφάλισης είχαν άρει την εμπιστοσύνη τους στην Ελληνική αγορά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*