Η νέα διοίκηση της ΕΑΕΕ και οι ευθύνες της

[starbox]

Μια ακόμη θητεία, ένα ακόμη συμβούλιο, μια ακόμη διοικητική περίοδος, ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη για την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Προσδοκίες, στόχευση, σχεδιασμός, και γενικά πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν και πολλά άλλα θα πρέπει να απασχολήσουν σε ΝΕΑ όμως ΒΑΣΗ τους ανθρώπους της διοίκησης.

Το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα γνωστό. Ποιες προσπάθειες ξεκίνησαν, πόσο προχώρησαν και τι αποτέλεσμα έφεραν, είναι καταγεγραμμένο.

Στον απολογισμό των ετών που πέρασαν μπορεί ευκρινώς να αποτυπωθεί η αποδοτικότητα, ο προσανατολισμός των κινήσεων και το τι τελικά αποδόθηκε από την ΕΑΕΕ προς τις εταιρείες μέλη, την ασφαλιστική αγορά και τον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης.

Επί αυτών των μετρήσιμων δεδομένων μπορεί εύκολα να κινηθεί η νέα διοίκηση και να χαράξει την πορεία που θα ακολουθήσει. Ο σωστός προσανατολισμός έχει καθοριστική σημασία, διότι, αυτή τη φορά, οι συνθήκες στις οποίες θα πορευτεί το κορυφαίο συλλογικό όργανο της ιδιωτικής ασφάλισης είναι περισσότερο απαιτητικές από το παρελθόν.

Το μέχρι σήμερα αποτέλεσμα δείχνει ότι επιβάλλεται να ξεπεραστούν, τα στερεότυπα, να αλλάξει η παλιά «συνταγή» εσωστρέφειας της ΕΑΕΕ και η εμμονή στην «ήπια» διαδικασία πειθούς των αρμοδίων για την ανάγκη συνεργασίας του ιδιωτικού με το δημόσιο σύστημα υγείας και σύνταξης που -εξάλλου- δεν απέδωσε…..

Χρειάζεται να γίνουν περισσότερα πράγματα σχετικά με την ενημέρωση των πολιτών για την ασφάλιση, την διαφάνεια των συμβολαίων, την προβολή του κλάδου, την συμπόρευση των εταιρειών σε δράσεις ανάδειξης του θεσμού, την καλλιέργεια ασφαλιστικής συνείδησης. Είναι πολλά αυτά που θα συμβάλλουν στην απελευθέρωση των δυνάμεων του κλάδου αρκεί να γίνουν και οι ανάλογες καινοτόμες προτάσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*