WIND: Επενδύσεις 300 εκ. ευρώ τα επόμενα 3 χρόνια στην ελληνική αγορά

Την αποτίμηση της πορείας της αγοράς των τηλεπικοινωνιών των τελευταίων έξι ετών, την κατάσταση των εσόδων και του τζίρου της εταιρείας για το χρόνο που πέρασε, τις εκτιμήσεις και το «κάδρο» που διαμορφώνεται στο χώρο της σταθερής τηλεφωνίας, μαζί με την εκκίνηση της εμπορικής διάθεσης των 4G υπηρεσιών, σκιαγράφησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της WIND, κ. Νάσος Ζαρκαλής, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι.

Η Wind, όπως είπε, έχει δρομολογήσει ένα νέο επενδυτικό τριετές πλάνο με επενδύσεις που αγγίζουν τα 300 εκ. ευρώ, γεγονός που καταδεικνύει ότι η εταιρεία σκοπεύει να δαπανήσει περισσότερα απ’ όσα «έριξε» στην αγορά με το προηγούμενο επενδυτικό πλάνο που ανερχόταν στο ίδιο ποσό αλλά ήταν πενταετές (2009-2014).

Σύμφωνα με τον κ. Ζαρκαλή, «διανύουμε την 6η συνεχόμενη χρονιά πτώσης τζίρου, γεγονός που δημιουργεί σπάσιμο του φράγματος του τζίρου προς τα κάτω και από τα 2 δις ευρώ πλέον ανέρχεται στα 1,950 δις ευρώ με τη συνολική πτώση των τελευταίων αυτών ετών να διαμορφώνεται στο 55% για το σύνολο της αγοράς των τηλεπικοινωνιών». Σημείωσε, επίσης, πως όσον αφορά τη Wind, το 2014, η πτώση εσόδων άγγιξε το 4% με το τζίρο να διαμορφώνεται λίγο παραπάνω από τα 500 εκ. ευρώ ενώ για πρώτη φορά στα χρόνια της κρίσης υπήρξε σταθεροποίηση λειτουργικής κερδοφορίας στα 95 εκ. ευρώ.

Επίσης, τόνισε πως οι επενδύσεις το 2014, για την αγορά φάσματος από το ψηφιακό μέρισμα έναντι 122 εκατ. ευρώ και τις υπηρεσίες 4G σε όλη την επικράτεια καθώς και τα 20 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη νέων καταστημάτων (160 πλέον καταστήματα το 2015), σκιαγραφούν μια νέα εποχή και δημιουργούν ένα νέο περιβάλλον στο οποίο η εταιρεία τοποθετείται δυναμικά στο χώρο των τηλεπικοινωνιών.

Τέλος, αναφερόμενος στα μηνύματα που έρχονται από το χώρο της σταθερής τηλεφωνίας, υπογράμμισε πως είναι ιδιαίτερα θετικά, καθώς παρατηρείται αύξηση των πελατών, μεγαλύτερη διάθεση και ζήτηση για περισσότερα προγράμματα, ενώ σημείωσε πως το μερίδιο της Wind στη σταθερή ανέρχεται στο 23%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*