Τα σχέδια των ασφαλιστικών εταιρειών

[starbox]

Βήμα σημειωτόν κάνει το σύνολο της αγοράς στο πρώτο δίμηνο του έτους καταγράφοντας μηδενικές -σχεδόν- επιδόσεις στην παραγωγή ασφαλίστρων σε αντίθεση με τις προσδοκίες περί ανοίγματος της αγοράς. Οι εταιρείες αποδίδουν την κατάσταση στην αναστάτωση που προκλήθηκε από τις εκλογές και τα όσα έπονται αυτών και την πλήρη ενεργοποίηση της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό μετατοπίζουν την ανάπτυξη στο επόμενο διάστημα οπότε και αναμένουν άνοδο της παραγωγής. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περισσότερες εταιρείες ετοιμάζουν κάτι καινούργιο για να βγάλουν στην αγορά.

Ασφαλίσεις “πακέτο” που περιέχουν ότι χρειάζεται μια οικογένεια, ειδικά προγράμματα υγείας, κάρτες νοσηλείας, προνομιακά προγράμματα περιέχονται στα σχέδια των εταιρειών που ήδη έχουν προχωρήσει στην κατάρτιση των σχετικών ασφαλιστικών προτάσεων. Ταυτόχρονα με κανονισμούς πωλήσεων και “σπέσιαλ” κίνητρα επιχειρούν να ενεργοποιήσουν τους ασφαλιστές, τρέφοντας μεγάλες ελπίδες ότι μέσω αυτού του καναλιού θα φέρουν παραγωγές.

Βέβαια υπάρχουν και μεγάλες εταιρείες και πολυεθνικές όπου ετοιμάζονται να κάνουν είσοδο στο διαδικτυακό δίκτυο διανομής, πιστεύοντας ότι σε συνδυασμό με μια συμφέρουσα οικονομικά πρόταση σε προγράμματα (αστικής ευθύνης ή υγεία) θα κερδίσουν περισσότερο έδαφος από τους πρωταγωνιστές του ιντερνετικού καναλιού διανομής. Εν μέσω αυτών των σχεδίων υπάρχει και η ελπίδα του ανοίγματος της πόρτας για είσοδο στο δημόσιο σύστημα υγείας. Στο περίγραμμα αυτό κινείται η αγορά που σήμερα βρίσκεται προ πυλών του solnency II, που σημαίνει ανοικτές υποχρεώσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*