Attica Bank: Σημείο εκκίνησης η ΑΜΚ

«Σημείο εκκίνησης για όλους τους σχεδιασμούς της Attica Bank αποτελεί η επιτυχής ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Σε αυτόν τον σκοπό έχουμε επικεντρώσει τις προσπάθειές μας έχοντας τη στήριξη του βασικού μετόχου, των υπολοίπων μετόχων μας και τη βοήθεια των διεθνών οίκων-συμβούλων μας». Τα παραπάνω τόνισε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.

Οι βασικοί πυλώνες της επιχειρησιακής στρατηγικής της τράπεζας είναι: α) Η εξωστρεφής ανάπτυξη των εργασιών, με ιδιαίτερη στόχευση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στον τεχνικό κόσμο, β) Η επίτευξη ισχυρής οργανικής κερδοφορίας, με έμφαση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων, γ) Η αποτελεσματική αναδιάρθρωση των λειτουργιών της τράπεζας, με επενδύσεις στο ανθρώπινο δυναμικό και στα εξελιγμένα συστήματα του πιστωτικού ιδρύματος, δ) Η βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής βάσης, ε) Η αποτελεσματικότερη διαχείριση του χαρτοφυλακίου των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Οι νέοι τομείς που θα αναπτύξει ο όμιλος της Attica Bank είναι η επενδυτική τραπεζική, η διαχείριση κεφαλαίων και η ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και προϊόντων, με ιδιαίτερη πάντα στόχευση στον χώρο των μηχανικών και των λοιπών ασφαλισμένων υπό την ομπρέλα του σχετικού ενιαίου ασφαλιστικού φορέα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*