Η Κτηματομεσιτική Αγορά στην Ελλάδα – Επενδυτικές Δυνατότητες

Τις προοπτικές και τις προκλήσεις που παρουσιάζουν η Αμερικανική και η Ελληνική αγορά ακινήτων αντίστοιχα παρουσίασαν και ανέλυσαν 25 επιφανείς ομιλητές – όπως ο Chris Polychron, Πρόεδρος του Αμερικανικού Οργανισμού Μεσιτών καθώς και ο Δρ. Αριστοτέλης Καρυτινός, Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Πανγαία ΑΕΕΑΠ – στη παρουσίαση-συζήτηση με θέμα «Η Κτηματομεσιτική Αγορά στην Ελλάδα και οι Επενδυτικές της δυνατότητες». Η εκδήλωση που διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις του Enterprise Greece πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ελληνοαμερικάνικο Επιμελητήριο.

Σύμφωνα με τον , κ. Στέφανο Ησαΐα, ο κλάδος του real estate στην Ελλάδα διαθέτει διαχρονικά πλεονεκτήματα, καθώς οι επενδυτές, αν και σε στάση αναμονής, διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον τους και συζητούν συγκεκριμένες επενδυτικές προτάσεις.

Από τη μεριά του ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Σίμος Αναστασόπουλος τόνισε την αναγκαιότητα της ενίσχυσης των εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, την αναθέρμανση της κτηματαγοράς στις ΗΠΑ και τη προσπάθεια υιοθέτησης πρακτικών στην Ελλάδα σε μια προσπάθεια ανάκαμψης της κτηματαγοράς δημιουργώντας συνθήκες αύξησης όχι μόνο της εγχώριας ζήτησης αλλά και σημαντικών ξένων επενδύσεων.

Τέλος, ο Δρ. Καρυτινός παρουσίασε αναλυτικά τις διακυμάνσεις της ελληνικής μεσιτικής αγοράς των τελευταίων ετών, αναφερόμενος στους κλάδους που επλήγησαν περισσότερο ή λιγότερο από την κρίση καθώς και στους κλάδους που παρουσιάζουν σημάδια ανάκαμψης και ιδιαίτερο επενδυτικό ενδιαφέρον ενώ ο κ. Chris Polychron, κάνοντας μια αντιστοιχία της σημερινής κρίσης του ελληνικού κλάδου με την αντίστοιχη κρίση που έπληξε τον Αμερικανικό κλάδο το 2008 μοιράστηκε με τους παραβρισκόμενους τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν στις ΗΠΑ για να ανακάμψει η αγορά ακινήτων μετά την πρόσφατη οικονομική κρίση.photo 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*