Ι. Χατζηθεοδοσίου: Πολύτιμη «ανάσα» η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Σχολιάζοντας τη ρύθμιση που ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι υπουργοί σχετικά με την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, ο κ Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος ΕΕΑ, εξέφρασε την άποψη πως η κυβερνητική πρόθεση να «ανακουφίσει» ανθρώπους που ήθελαν αλλά αδυνατούσαν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους, σίγουρα κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, δίνοντας δικαίωμα στην ελπίδα για εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Αναφορικά με το υπό προϋποθέσεις «κούρεμα» οφειλών, τη δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση των 100 δόσεων μεγαλύτερου αριθμού οφειλετών αλλά και τη μείωση των προσαυξήσεων και του ελάχιστου ποσού των μηνιαίων δόσεων, ο κ. Χατζηθεοδοσίου εκτίμησε πως αποτελεί σημαντική «ανάσα» στους σκληρά πληγέντες επιχειρηματίες και επαγγελματίες ενώ σημείωσε πως παράλληλα η αύξηση των δημόσιων εσόδων μπορεί να μειώσει την εμφάνιση των «λουκέτων» στην αγορά.

«Θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν θα εμφανιστεί κάποια εμπλοκή της τελευταίας στιγμής από τους εταίρους και τους δανειστές και βέβαια ευχόμαστε να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να επέλθει η ηρεμία στην αγορά και να μπει επιτέλους η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης».

Τέλος, αναφερόμενος στα πρώτα δείγματα της νέας κυβερνητικής πολιτικής σχετικά με τους μικρομεσαίους, επεσήμανε το θετικό πρόσημο των εξαγγελιών που είναι όμως απαραίτητο να συνδυαστούν από με αναπτυξιακές πολιτικές ώστε να υπάρξει ουσιαστική ενίσχυση τόσο της επιχειρηματικότητας όσο και της ίδια κατ’ επέκταση της χώρας. «Η ανάγκη της οικονομίας μας και κατ΄επέκταση της χώρας, είναι να ενισχυθεί ουσιαστικά η επιχειρηματικότητα ώστε να λειτουργήσει ως κινητήριος μοχλός για την οριστική έξοδο από την κρίση».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*