Φαρμακοποιοί εναντίον φαρμακευτικών εταιρειών

Βαριές καταγγελίες σε βάρος Φαρμακευτικών Εταιρειών για πρακτικές που μετέρχονται έναντι Φαρμακείων και ασθενών, από τον αντιπρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Με ένα 8σελιδο κείμενο, το οποίο έχει αποσταλεί προς επίδοση και πρωτοκόλληση στις αρμόδιες αρχές, ζητά παρέμβαση εντός 10 ημερών για όσα καταγγέλλει κι αφορούν σε «αυθαίρετες, καταχρηστικές και κερδοσκοπικές πρακτικές» πολυεθνικών του φαρμάκου, ο αντιπρόεδρος του ΦΣΑ/ΠΦΣ Γιάννης Δαγρές.

Ο κατάγγελλων κάνει λόγο για παράνομες πρακτικές που μετέρχονται πολυεθνικές εταιρείες μαζικά και σε πανελλαδικό επίπεδο – σε βάρος των φαρμακείων – υποβαθμίζοντας την πρόσβαση του Έλληνα ασθενή στο φάρμακο κι «αρπάζοντας» επιπλέον χρήματα με την πυγμή και τον πειθαναγκασμό από τα φαρμακεία.

Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος του ΦΣΑ/ΠΦΣ μιλάει για την ύπαρξη ενός συμπληρωματικού καναλιού τροφοδοσίας των Φαρμακείων/ασθενών, εκείνου των εμπορικών τμημάτων των Φαρμακευτικών Εταιρειών, που προμηθεύουν απευθείας αλλά με καθυστέρηση τα Φαρμακεία, παράλληλα με τις Φαρμακαποθήκες που είναι το κύριο και επίσημο κανάλι.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*