(Ξανα)δημιουργώντας το ασφαλιστικό γραφείο

Καραβίας Γιώργος

Γιώργος Καραβίας

Η δυνατότητα επιλογής της δημιουργίας ενός ασφαλιστικού γραφείου, η άσκηση του επαγγέλματος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή με προοπτικές ανάπτυξης αλλά και η επένδυση σε τεχνολογία και γνώση ήταν ανάμεσα στα κύρια ζητήματα που τονίστηκαν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου που διοργανώθηκε στην Αθήνα από το insurancewebinars.gr και τον . Με τίτλο «Δημιουργώντας το ασφαλιστικό μου γραφείο από το μηδέν», τρεις εισηγητές, η Μελίνα Τσικογιαννοπούλου, ο Νίκος Κλήμης και ο Απόστολος Μαρτζάκλης, προσέγγισαν το θέμα από όλες τις πλευρές του, όχι μόνο στατικά για την στιγμή της δημιουργίας του γραφείου, αλλά κυρίως δυναμικά για την λειτουργία του γραφείου από την επόμενη ημέρα

Χατζηθεοδοσίου Γιάννης

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

Στις 16 ώρες του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με καινοτόμες ιδέες όσον αφορά την λειτουργία ενός σύγχρονου ασφαλιστικού γραφείου, ικανού να αντεπεξέλθει στον ανταγωνιστικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί λόγω αλλαγών στην τεχνολογία, τη νομοθεσία, τις καταναλωτικές συμπεριφορές, τις γραφειοκρατικές υποχρεώσεις και τις κοινωνικές εξελίξεις

Κατά την παρέμβασή του ο κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου προέτρεψε τους συμμετέχοντες να μελετήσουν και να προωθήσουν και άλλους κλάδους πλην του αυτοκινήτου, να επενδύσουν στην τεχνολογία η οποία έχει καταστεί απαραίτητο τμήμα της καθημερινής εργασίας του διαμεσολαβητή και να αναδείξουν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα, ώστε να αντιμετωπίσουν τα εναλλακτικά αλλά απρόσωπα δίκτυα που τους ανταγωνίζονται. Αναφέρθηκε επίσης σε περιπτώσεις αθέμιτου ανταγωνισμού που δέχεται η διαμεσολάβηση και στην ανάγκη καταγγελίας τους.

Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Καραβία, ο ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής είναι αναντικατάστατος, η αξία του ανεκτίμητη και οι οφείλουν να καταλάβουν για την προστιθέμενη αξία των υπηρεσιών του. «Η τεχνολογία μπορεί να δίνει λύσεις και να εξοικονομεί χρόνο, αλλά δεν υποκαθιστά την προσωπική επαφή που είναι το μεγάλο όπλο του κλασσικού Διαμεσολαβητή.

Χαμπάκη Μυρτώ

Μυρτώ Χαμπάκη

Τέλος, στην ανάλυση των βασικών αξόνων του Solvency II, τις αλλαγές που επιφέρουν στην λειτουργία των ασφαλιστικών εταιρειών αλλά και την σχέση τους με τον χώρο της Διαμεσολάβησης τον οποίον επίσης επηρεάζουν καθώς και στις μεγάλες προοπτικές που ανοίγονται στους τομείς σύνταξης και υγείας αναφέρθηκε η κα Μυρτώ Χαμπάκη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*