Α. Σαρρηγεωργίου: Οι ασφαλιστικές επενδύσεις χρειάζονται σταθερότητα

«Όπου υπάρχουν επενδύσεις υπάρχει και αγωνία για την επόμενη μέρα» δηλώνει στο IW ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, τονίζοντας ότι «η ασφαλιστική αγορά έχει τοποθετήσει σημαντικά κεφάλαια στην Ελλάδα και το πρώτο που αναμένει είναι να επικρατήσει κλίμα ηρεμίας και σταθερότητας».

Κατά τον ίδιο, οι ασφαλιστικές εταιρείες περιμένουν την ολοκλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων ώστε να επιδιώξουν σε δεύτερο χρόνο τις πρώτες επαφές με τη νέα κυβέρνηση. Όπως υπογραμμίζει, το κρίσιμο για την όποια διαβούλευση με τους συναρμόδιους υπουργούς είναι να προσδιοριστεί επακριβώς το πλαίσιο των επαφών, κυρίως όμως η ασφαλιστική αγορά θα πρέπει να περάσει τα σωστά μηνύματα στην απέναντι πλευρά για το τι μπορεί να προσφέρει ως κλάδος στην οικονομία και την κοινωνία.

Βασικός άξονας του προβληματισμού που επικρατεί στην ασφαλιστική αγορά είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην κεντρική «σκηνή» της Ευρώπης, όπου σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η Ελλάδα και οι προσπάθειες της νέας κυβέρνησης να εξασφαλίσει πολιτική συμφωνία στο αυριανό Eurogroup ώστε να υπάρξει ο αναγκαίος χρόνος η χώρα να υποβάλλει την πρότασή της για τη διευθέτηση τους Ελληνικού χρέους και την επιστροφή της σε περιβάλλον πραγματικής ανάπτυξης.

Να επισημανθεί ότι ο κ. Σαρρηγεωργίου, κατά την διάρκεια πρόσφατης εκδήλωσης για την κοπή της πίτας του 2015, είχε περάσει με δηλώσεις το μήνυμα ότι στην Ελλάδα του μέλλοντος δεν θα πρέπει να υπάρξει ούτε ένας πολίτης δίχως σύνταξη, δίχως ασφαλιστική κάλυψη, θέλοντας έτσι να υπογραμμίσει τη σημασία του αγαθού που λέγεται ασφάλιση, αλλά και τις δυνατότητες που έχει ο κλάδος να συνδράμει στην προσπάθεια της κυβέρνησης για την αναδόμηση του συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*