Σε νόμο οι υποχρεώσεις της SOLVENCY

Μέχρι τον Ιούνιο θα έχει ολοκληρωθεί από την ΤτΕ το σχέδιο νόμου που θα καθορίζει το πλαίσιο και τις ειδικές ρυθμίσεις λειτουργίας των ασφαλιστικών εταιρειών στο καθεστώς solvency.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Τραπέζης της Ελλάδος προχωρούν τις διαδικασίες σύνταξης της πρότασής τους περί του νομοθετικού πλαισίου, που θα προβλέπει όλες τις τεχνικές προδιαγραφές για τη λειτουργία των ασφαλιστικών εταιρειών υπό το νέο εποπτικό περιβάλλον.

Πρόκειται για ένα νομικό κείμενο χιλιάδων σελίδων, η κατάρτιση του οποίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις αρχές του φετινού καλοκαιριού. Η σύνταξη του σχετικού νομοθετήματος βασίζεται στην κοινοτική νομοθεσία και ως εκ τούτου στην όλη διαδικασία δεν φαίνεται να επιφέρουν αρρυθμίες οι όποιες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις σε επίπεδο χώρας.

Το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του σχετικού νομοσχεδίου, δείχνει να κουμπώνει απόλυτα με τους πολιτικούς χρόνους, καθότι εφόσον δοθεί τελικά τρίμηνη ανάσα χρόνου στην Ελλάδα προκειμένου να διαβουλευτεί για μια νέα συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους της, η όλη διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί λίγο πριν τον Ιούνιο, όταν δηλαδή το υπουργείο Οικονομικών θα είναι υποχρεωμένο να καταθέσει στη βουλή το νομοσχέδιο για το Solvency II.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*