Υποκλοπές συμβολαίων εμποδίζουν την εμπέδωση ασφαλιστικής συνείδησης

[starbox]

Δυστυχώς ενώ όλοι θα έπρεπε να στοχεύαμε στην εκπαίδευση του Έλληνα, στο να αποκτήσει ασφαλιστική συνείδηση, αποβλέποντας στην διεύρυνση της πελατειακής βάσεως και την αύξηση των εργασιών μας προσφέροντας τις πολύτιμες παροχές προστασίας σε περισσότερους Έλληνες, αρκούμαστε στην εύκολη λύση της αλιεύσεως πελατών που έχουν κάποιο ασφαλιστικό συμβόλαιο.

Για το σκοπό αυτό, επιστρατεύονται μέθοδοι και λογικές που υποβιβάζουν τον ανταγωνισμό και δημιουργούν καχυποψία στους ασφαλισμένους.

Το χειρότερο δε είναι, ότι αυτό γίνεται με «φθηνά» επιχειρήματα ή και ψεύδη που φτάνουν μέχρι και την παραπλάνηση του καταναλωτή, λέγοντας του, ότι αυτό που έχεις είναι το ίδιο με αυτό που σου προτείνω και θα πληρώνεις λιγότερα ασφάλιστρα.
Αυτό επαυξάνεται λόγω της οικονομικής κρίσης και η πρακτική αυτή ενισχύεται από τις ίδιες τις εταιρίες με τα εναλλακτικά δίκτυα και τις διαφημίσεις που έχει εντείνει το φαινόμενο.

Στα πλαίσια αυτά το κυνήγι διαχέεται μεταξύ των φορέων παροχής ασφαλιστικών λύσεων, που με την έντονη κινητικότητα των δικτύων και την αλλαγή εργασιακών σχέσεων, γίνεται μαζική μεταφορά συμβολαίων με προφανή την συναίνεση των πελατών και με γνώμονα το προσωπικό συμφέρον και όχι την ουσιαστική ενημέρωση και προστασία του ασφαλισμένου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*