Διακοπή υποστήριξης για τον Microsoft Windows Server 2003

Οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις και οι απαιτήσεις του mobile first, cloud first κόσμου οδηγούν τη Microsoft στην διακοπή της υποστήριξης του Windows Server 2003 και τον Windows Server 2003 R2, σηματοδοτώντας τη διακοπή ενημερώσεων ασφαλείας και άμεσων επιδιορθώσεων.

Ως ημερομηνία παύσης της υποστήριξης ορίζεται η 14η Ιουλίου του τρέχοντος έτους, σηματοδοτώντας τη διακοπή ενημερώσεων ασφαλείας και άμεσων επιδιορθώσεων. Η κίνηση αυτή υποστηρίζεται από την πολιτική κύκλου ζωής υποστήριξης της Microsoft για τα προϊόντα της. Με αφορμή το τέλος υποστήριξης, η εταιρεία σε ανακοίνωσή της απευθύνει κάλεσμα προς τις επιχειρήσεις να προχωρήσουν στη μετάβαση σε λογισμικά νέας τεχνολογίας, μέσω των οποίων θα έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από σημαντικά πλεονεκτήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η λήξη υποστήριξης του Windows Server δε σημαίνει τη διακοπή λειτουργίας του λειτουργικού, ενώ η Microsoft θα συνεχίσει να προσφέρει σε συγκεκριμένους οργανισμούς υποστήριξη αντί χρέωσης, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει την προεργασία αναβάθμισης σε λογισμικό νέας γενιάς.

Για τις επιχειρήσεις, ωστόσο, που δεν έχουν προγραμματίσει μετάβαση σε νέο λογισμικό, η λήξη υποστήριξης μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στις Windows Server εγκαταστάσεις τους, σύμφωνα με την εταιρεία, όπως είναι η ελλιπής ασφάλεια ή η αυξημένη πιθανότητα για παραβιάσεις, το υψηλότερο κόστος ιδιοκτησίας, η αδυναμία συμμόρφωσης με κανονιστικές διατάξεις καθώς και η χαμηλή ανταγωνιστικότητα στη σύγχρονη αγορά

Στον αντίποδα, η εταιρεία προσφέρει στους οργανισμούς κάθε μεγέθους, τη δυνατότητα εκσυγχρονισμού των πληροφοριακών τους συστημάτων μέσα από τον Windows Server 2012 R2 καθώς και τη πλατφόρμα cloud computing Microsoft Azure και Office 365.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*