Ν. Μακρόπουλος: Η εξωστρέφεια θα αναδείξει τον κλάδο και θα στηρίξει την ανάπτυξη των εργασιών

[starbox]

Διεύρυνση των ασφαλιστικών εργασιών και στις Γενικές Ασφαλίσεις ώστε η ασφαλιστική αγορά να ενισχύσει συνολικά το ρόλο της στην οικονομία και την κοινωνία, σχεδιάζει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. Χωρίς να αναιρεί την πάγια στόχευσή της για συμμετοχή στο δημόσιο σύστημα υγείας και σύνταξης η ασφαλιστική αγορά θεωρεί ότι υπάρχουν και πολλοί άλλοι κίνδυνοι όπου η Ελλάδα και οι πολίτες της οφείλουν να καλύψουν όπως για παράδειγμα ο “σεισμός”. Στο πλαίσιο αυτό θα επιχειρηθεί επαναπροσέγγιση του θέματος με τους νέους πολιτικά αρμοδίους και δεν αποκλείεται να επανασυζητηθεί η υποχρεωτικότητα της ασφάλισης σε καίριους τομείς όπου οι ανασφάλιστες περιπτώσεις σε περίπτωση επέλευσης του κινδύνου θα δημιουργήσουν “μαύρη τρύπα” στα δημόσια οικονομικά.

Η πρόθεση αυτή ανακοινώθηκε χθες, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΑΕΕ. Από τον πρόεδρο της ΕΑΕΕ κ. Σαρρηγεωργίου και τους άλλους αρμόδιους έγινε σαφές ότι η ασφαλιστική αγορά θα πρέπει να διεκδικήσει αναβάθμιση του ρόλου της και στις Γενικές Ασφάλειες, ώστε οι Έλληνες πολίτες να απολαμβάνουν συνολικά τις υπηρεσίες του κλάδου. Η προσπάθεια αυτή που θα ξεκινήσει άμεσα, αποβλέπει κυρίως στην ενίσχυση της ασφαλιστικής συνείδησης που για την χώρα παραμένει χαμηλή σε σχέση με τα άλλα κράτη.

Η καλλιέργεια μια νέας ασφαλιστικής κουλτούρας θα στηριχτεί σε σχέδιο μακρόχρονο της Ένωσης. Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά επιχειρείται κάτι σχετικό στην ιστορία του φορέα δείχνοντας ότι επέρχεται μια αλλαγή.

Εκ των βασικών συντελεστών του νέου εγχειρήματος που εν πολλοίς θα στηριχθεί στο “άνοιγμα” της ασφαλιστικής αγοράς στην κοινωνία και την πολιτεία, είναι, κατά τις πληροφορίες, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης, κ. Νικόλαος Μακρόπουλος, ο οποίος θεωρεί πώς η εξωστρέφεια του κλάδου, ενισχύει και την εταιρική αναβάθμιση των μελών της ΕΑΕΕ και συνδράμει στη γενικότερη προσπάθεια για μια νέα εικόνα αλλά και ουσιαστική παρουσία της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς η οποία θα αποτυπωθεί σε καλύτερες υπηρεσίες και προϊόντα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*