Γ. Χατζηθεοδοσίου: Μονόδρομος η ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της ιδιωτικής ασφάλισης

Την ανάγκη επίτευξης ολοκληρωμένων λύσεων για την ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ και τη ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ζήτησε ο Πρόεδρος του ΕΕΑ, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, με την ευκαιρία της συγκρότησης της νέας κυβέρνησης. “Η ιδιωτική ασφάλιση αγνοήθηκε συστηματικά μέχρι σήμερα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Οι αρμόδιοι εκπρόσωποι της πολιτείας μπορεί δημοσίως να αναγνώριζαν τη σημασία του κλάδου για τους πολίτες, την κοινωνία και την οικονομία της χώρας, αλλά δεν έπραξαν το παραμικρό για την ενίσχυσή του. Η νέα κυβέρνηση έχει την ευκαιρία να προχωρήσει σε μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις και να αποκαταστήσει χωρίς κόστος και με μεγάλο όφελος στρεβλότητες του παρελθόντος».

Συνεχίζοντας, δήλωσε πως θα πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα με τη δέουσα σοβαρότητα το θέμα της αποκατάστασης των χιλιάδων ζημιωθέντων της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και της COMMERCIAL VALUE, γιατί όσο η υπόθεση αυτή μένει ανοιχτή, πλήττεται η αξιοπιστία του κλάδου και δυσκολεύει η εργασία των επαγγελματιών ασφαλιστών ενώ θα πρέπει, τόνισε να διαφυλαχτεί η ομαλή λειτουργία του ανταγωνισμού και να δοθεί ένα τέλος στις πρακτικές των τραπεζών που, εκμεταλλευόμενες τη θέση και το ρόλο τους, υφαρπάσσουν πελάτες από τους ασφαλιστές. «Είναι αναγκαίο να θεσπιστούν φορολογικά κίνητρα για την ενίσχυση της ιδιωτικής ασφάλισης, ώστε να ανακουφιστούν οι πολίτες, που με το υστέρημά τους αγοράζουν ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη συνολική αναβάθμιση του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης, ώστε να συμβαδίζει με τις αγορές των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών».

Ο κ. Χτζηθεοδοσίου εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών – με τους χιλιάδες ασφαλιστές μέλη – βρίσκεται σε θέση να στηρίξει τις όποιες θετικές παρεμβάσεις της νέας κυβέρνησης και να διευκολύνει τους αρμόδιους, παρέχοντάς τους κάθε απαραίτητη πληροφορία για τον κλάδο. «Πεποίθησή μας είναι ότι λύσεις δίνονται, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει ειλικρινής πρόθεση να δοθούν».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*