Η ασφάλιση δεν περιμένει τις εκλογές….

[starbox]

Ακόμα κάποιοι συνεχίζουν να περιπλέκουν τα πράγματα και να ανάγουν σε σύνθετες σκέψεις και αβεβαιότητες ακόμα και θέματα πολύ απλά που δεν έχουν ανάγκη ειδικών ερμηνειών όπως, για παράδειγμα, είναι η ασφάλιση.
Επιχειρούν λοιπόν αυτοί, -οι κάποιοι- να συνδέσουν το εκλογικό αποτέλεσμα με την παραγωγή ασφαλίστρων και την γενική λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς και της οικονομίας.

Μάλιστα η σύνδεση που γίνεται, γέρνει περισσότερο προς την πλευρά της ανησυχίας στην περίπτωση που επέλθουν αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό οπότε και ανάγεται σε επιχείρημα που εστιάζει στο ότι θα είναι καλύτερο για την ασφαλιστική αγορά να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν σήμερα.

Και πώς έχουν; Οι ασφαλιστές γνωρίζουν καλύτερα και μπορούν να δώσουν την απάντηση για το πώς πορεύεται σήμερα η αγορά.

Αναφύεται το ερώτημα: τι θα αλλάξει στην ασφαλιστική αγορά με την -ενδεχόμενη- αλλαγή του πολιτικού σκηνικού; Μήπως οι πολίτες δε θα έχουν πλέον ανάγκη ασφάλισης; Μήπως θα πάψει να είναι χρήσιμο ένα συμβόλαιο υγείας; Μήπως οι ασφαλιστικές εταιρείες δε θα συνεχίσουν την πορεία τους; Και ακόμη πιο πέρα.

Μήπως και το κρατικό σύστημα υγείας και σύνταξης θα ανακόψει την παράλληλη πορεία του με την ιδιωτική ασφαλιστική πρωτοβουλία; Μήπως αντιστραφεί η κατάσταση που δείχνει ότι οι έλληνες περικόπτουν και τις δαπάνες για ασφάλιστρα;

Όλα αυτά δείχνουν, απλοϊκά, ότι κάθε σύνδεση της πολιτικής με την ασφάλιση είναι ατυχής –κατά προσωπική άποψη-. Οποιαδήποτε σχετική προσπάθεια εντάσσεται στην σφαίρα του χάους και της πολυπλοκότητας των πραγμάτων.
Η ασφάλιση ως πράξη, έννοια και στόχευση είναι διαφανής. Δεν υπάρχουν περιπλοκότητες. Οι άνθρωποι χρειάζεται να είναι ασφαλισμένοι. Και η ανάγκη αυτή μεγαλώνει όσο πιο ανασφαλές είναι το περιβάλλον.

Θεωρούμε λοιπόν ότι δε χρειάζεται να μπερδεύονται τα απλά πράγματα. Χάνουν το νόημά τους και την αυταξία τους. Η ασφάλιση χρειάζεται μόνο δουλειά και επιμονή. Οι εταιρείες είναι εδώ, οι διαμεσολαβούντες είναι εδώ και απομένει μόνο να παραχθούν ασφαλίσεις. Χωρίς λόγια, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς άστοχες συνδέσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*