Φοιτητές στα έδρανα

Μάστερ σε Insurance Risk Management (IRM) από ΕΙΑΣ-ALBA

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ) σε συνεργασία με το ALBA Graduate Business School σχεδίασαν από κοινού και υλοποιούν -από τις 3 Νοεμβρίου 2014- το νέο Master of Science (MSc) σε Insurance Risk Management (IRM), που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η συνεργασία των δύο οργανισμών, του ΕΙΑΣ και του ALBA, είναι στρατηγικής συμμαχίας και θα έχει πολύ σημαντικό αντίκτυπο τόσο σε ακαδημαϊκό επίπεδο όσο και στην ακόμα καλύτερη σύνδεση των αποφοίτων με την ασφαλιστική αγορά εργασίας. Η συνεργασία πιστοποιεί την πεποίθηση των δύο οργανισμών για την σημαντική αξία του συνδυασμού επιχειρηματικής θεωρίας και πράξης.

Το ALBA ως ένα υψηλής ποιότητας Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στη διοίκηση επιχειρήσεων επιδιώκει πάντα συνεργασίες με κορυφαία πανεπιστήμια και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό και αναπτύσσει προγράμματα τα οποία πιστοποιούνται από διεθνείς οργανισμούς πιστοποίησης, όπως το EPAS – EFMD και το AMBA.

Το ΕΙΑΣ, σε συνεργασία με το ALBA Graduate Business School, γνωστοποιούν στους ενδιαφερόμενους ότι υπάρχει η δυνατότητα να ολοκληρώσουν το Μεταπτυχιακό αυτό Πρόγραμμα ξεκινώντας την παρακολούθηση των μαθημάτων στις 7 Ιανουαρίου 2015. Διευκρινίζεται ότι τα πρώτα δύο μαθήματα, που ήδη ολοκληρώθηκαν, θα έχουν τη δυνατότητα να τα παρακολουθήσουν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους εντός του 2015.

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα σε ενδιαφερόμενα στελέχη να παρακολουθήσουν ως non-degree students μεμονωμένα μαθήματα του Μάστερ, υπό τη μορφή Σεμιναρίων 28 ωρών με την πιστοποίηση / κοινή βεβαίωση ΕΙΑΣ & ALBA για την επιτυχή παρακολούθησή τους μετά από εξεταστική διαδικασία.

Τα δύο μαθήματα που θα διεξαχθούν το πρώτο δίμηνο του 2015 είναι το MANAGING PEOPLE & ORGANIZATIONS και το FINANCIAL MANAGEMENT. Το κόστος συμμετοχής για κάθε ένα μάθημα 28 ωρών ανέρχεται σε 800€. Οι Αιτήσεις Εγγραφής των υποψηφίων για τα δύο αυτά μαθήματα θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015.

ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το 18μηνο αυτό μεταπτυχιακό πρόγραμμα είναι διάρκειας 364 ωρών διδασκαλίας, με 4ωρη διδασκαλία δύο απογεύματα την εβδομάδα (Δευτέρα και Πέμπτη 18:00-22:00). Κάθε δίμηνο διδάσκονται δύο πλήρη μαθήματα 28 ωρών το καθένα και ακολουθεί 3ωρη γραπτή εξέταση σε κάθε μάθημα. Η διδασκαλία των συνολικά 15 μαθημάτων ολοκληρώνεται σε 7 δίμηνα (από τις αρχές Νοεμβρίου 2014 έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2016 και γίνεται στην αγγλική γλώσσα.

Οι διδάσκοντες του Προγράμματος είναι Πανεπιστημιακοί Καθηγητές και Ανώτατα Διευθυντικά Στελέχη Επιχειρήσεων, κάτοχοι διδακτορικού τίτλου σπουδών, με υψηλή εξειδίκευση στο διδακτικό αντικείμενο ευθύνης τους. Τα μαθήματα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου ΑLBA, στην οδό Ξενίας 6-8, Πλ. Μαβίλη (στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής), δύο απογεύματα την εβδομάδα (Δευτέρα και Πέμπτη 18:00-22:00).

Οι υποψήφιοι που θα στείλουν την αίτηση εγγραφής θα πρέπει να είναι απόφοιτοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ και να έχουν αποδεδειγμένα πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. Θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας των αιτήσεων εγγραφής λόγω του συγκεκριμένου αριθμού θέσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα του ALBA είναι πλήρως πιστοποιημένα και αναγνωρισμένα διεθνώς. Έτσι, και το νέο αυτό Master of Science θα ενταχθεί στη διαδικασία αναγνώρισης από τον οργανισμό πιστοποίησης EPAS-EFMD.

ΚΟΣΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Για όσους από τους συμμετέχοντες ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν ολόκληρο το πρόγραμμα MSc σε Insurance Risk Management (IRM), τα συνολικά δίδακτρα ανέρχονται σε 10.400€, τα οποία καταβάλλονται στο ΕΙΑΣ σε τέσσερις δόσεις, ενώ υπάρχει η δυνατότητα αναπλήρωσης των δύο πρώτων μαθημάτων που έχουν ήδη διδαχθεί. Το κόστος συμμετοχής δηλαδή για κάθε ένα μάθημα 28 ωρών ανέρχεται σε 800€.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

• Business Economics (28 ώρες)
• Marketing Management and Sales (28 ώρες)
• Managing People and Organizations (28 ώρες)
• Financial Management (28 ώρες)
• Management of Insurance Services Operations (28 ώρες)
• Financial Management and Accounting in Insurance (28 ώρες)
• Risk Management and Insurance (28 ώρες)
• Negotiations (14 ώρες)
• Ethics and Corporate Social Responsibility (14 ώρες)
• Risk Management Modelling (14 ώρες)
• Property and Liability Insurance (28 ώρες)
• ERM-Enterprise Risk Management for Corporations (14 ώρες)
• Personal Financial Planning (28 ώρες)
• Employee Benefits Planning (28 ώρες)
• Strategic Management (28 ώρες)
• Thesis or Internship

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το πρόγραμμα αναφέρεται: α) σε μεσαία και ανώτερα στελέχη που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των ασφαλειών και χρειάζονται συστηματοποίηση των γνώσεων/δεξιοτήτων τους στην διαχείριση ασφαλιστικών υπηρεσιών και ταυτόχρονα προσδοκούν την ανάπτυξή τους σε αποδοτικούς Managers ασφαλιστικών εταιριών, και β) σε νέους πτυχιούχους που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην ασφαλιστική βιομηχανία και προσδοκούν την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων για την επιτυχημένη διαχείριση ασφαλιστικών υπηρεσιών και εταιριών στον κλάδο των σφαλειών.

ΟΦΕΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Tα στελέχη που θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα αποκτούν μεθοδολογικά εργαλεία και αναπτύσσουν γνώσεις και δεξιότητες που τους βοηθούν:
• να διαχειρίζονται αποδοτικότερα τα ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες.
• να λαμβάνουν διοικητικές αποφάσεις για την αποδοτικότερη διαχείριση των ασφαλιστικών προϊόντων/υπηρεσιών, των παραγωγικών τους πόρων και της λειτουργίας της εταιρίας τους.
• να λαμβάνουν στρατηγικές αποφάσεις για την ανάπτυξη της εταιρίας τους στον ασφαλιστικό κλάδο.
• να αναπτύξουν διοικητικές δεξιότητες (managerial competencies) και να γίνουν ολοκληρωμένοι Managers στον κλάδο των ασφαλειών.
Στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, που δεν εργάζονται, προσφέρεται η μοναδική ευκαιρία να απορροφηθούν για να εργαστούν σε ασφαλιστικές εταιρίες μέσω 6μηνης έμμισθης πρακτικής άσκησης (internship).
Για περισσότερες λεπτομέρειες (περιεχόμενο μαθημάτων, αίτηση, δίδακτρα), μπορείτε να επισκεφθείτε το web site του ΕΙΑΣ http://www.eias.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*