Καταληκτικές διαπραγματεύσεις στις συμβάσεις διαμεσολαβούντων – ασφαλιστικών εταιρειών

Έως περίπου τις 10 Δεκεμβρίου εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαβουλεύσεις των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών με τις ασφαλιστικές εταιρείες για τις ανανεώσεις των μεταξύ τους συμβάσεων. Λίγες είναι οι εταιρείες που δεν έχουν ακόμα υπογράψει με τις εταιρείες που συνεργάζονται και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες οι επαφές εξελίσσονται σε καλό κλίμα, ωστόσο τουλάχιστον τρία ζητήματα «χωρίζουν» τις δύο πλευρές προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία.

Διαμεσολαβητές και ασφαλιστικές επιδιώκουν να βρουν λύσεις στα εξής ζητήματα:

– Τον καθορισμό των λόγων για τους οποίους θα καταγγέλλεται η μεταξύ τους σύμβαση. Οι ασφαλιστικές επιδιώκουν να μπορούν να καταγγείλουν τη σύμβαση για τη μη εφαρμογή του οποιουδήποτε όρου στο συμβόλαιο, ενώ οι διαμεσολαβούντες θεωρούν ότι η καταγγελία θα πρέπει να γίνεται μόνο για την καταστρατήγηση βασικών όρων της σύμβασης
– Οι ασφαλιστικές απαιτούν από τους διαμεσολαβούντες να ζητούν άδεια κάθε φορά που επιθυμούν να αρθρογραφήσουν στον τύπο, ενώ οι διαμεσολαβούντες θεωρούν ότι άδεια θα πρέπει να ζητούν μόνο εφόσον η αρθρογραφία στον τύπο σχετίζεται με ονομαστικές αναφορές για τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζονται.
– Οι ασφαλιστικές επιδιώκουν να περάσουν στις συμβάσεις ζωής όρο που θα προβλέπει για κάθε συμβόλαια τη καταβολή προμήθειας τον πρώτο χρόνο και την καταβολή αμοιβής τα επόμενα 2 έτη για την καλή εξυπηρέτηση του ασφαλισμένου από τον διαμεσολαβούντα. Από την πλευρά τους οι διαμεσολαβούντες θεωρούν ότι και τα τρία έτη όπως ισχύει σήμερα θα πρέπει να τους καταβάλλεται προμήθεια προσδιορισμένη με σαφείς όρους δίχως αυτή να αμφισβητείται από οποιαδήποτε αξιολόγηση της ασφαλιστικής ή του ασφαλισμένου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*