Οι νέοι πιο «επιρρεπείς» στην ασφαλιστική απάτη

Νέοι και μάλιστα μέχρι 21 ετών είναι συνήθως οι ασφαλισμένοι που αποπειρώνται να αποσπάσουν από τις ασφαλιστικές εταιρείες αποζημιώσεις με παραποιημένα ή ψευδή στοιχεία. Αυτό δείχνει έρευνα της VFM Services, η οποία δημοσιεύτηκε στους Insurance Times και είχε ως στόχο να καταγράψει τις τάσεις στην ασφαλιστική απάτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το 50% των ασφαλισμένων κάτω των 21 ετών με ύποπτες αξιώσεις αποδείχτηκε ότι αφορούσαν υποθέσεις ασφαλιστικής απάτης, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις ηλικιακές ομάδες 21-35 έφτασε στο 34% και στους ανθρώπους 36-45 ετών στο 30%.

Επίσης οι ασφαλισμένοι με αξιώσεις αποζημιώσεων από 46 έως 65 ετών, διαπράττουν σε ποσοστό 26% ασφαλιστική απάτη και οι άνθρωποι που η ηλικία τους υπερβαίνει τα 65 έτη σε ποσοστό 21%.

Όπως αναφέρει ο Sally Griffith από την VFM, «τα στοιχεία των ερευνών μας βοηθούν να ενημερώσουμε τις ασφαλιστικές εταιρείες για τις εξελίξεις στον κλάδο. Ωστόσο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να χρησιμοποιούνται σωστά οι πληροφορίες αυτές χωρίς να βασιζόμαστε αποκλειστικά σε αυτές».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*