Την αρχαιολογική έκθεση ΙΑΣΙΣ στηρίζει η Eurolife ERB

Την αρχαιολογική έκθεση «ΙΑΣΙΣ. Υγεία, Νόσος, Θεραπεία από τον Όμηρο στο Γαληνό», την οποία διοργανώνει το μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και αφορά στο διαχρονικό ζήτημα της ανθρώπινης Υγείας στηρίζει η Eurolife ERB. Η έκθεση παρουσιάζει την εξέλιξη των αρχαίων θεραπευτικών πρακτικών και καλύπτει το χρονικό διάστημα περίπου από το 1200 π.Χ. έως τον 3ο αιώνα μ.Χ.
Περιλαμβάνει σχεδόν 300 αρχαία αντικείμενα από 41 μουσεία της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Δανίας, και της Ολλανδίας και διαρθρώνεται σε τρεις ενότητες: Υγεία, Νόσος, Θεραπεία.

Η Eurolife ERB Ασφαλιστική είναι χορηγός στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Έκθεσης. Αυτά εξελίσσονται καθημερινά στο πλαίσιο της Έκθεσης, παρουσιάζονται από ειδικούς αρχαιολόγους – μουσειοπαιδαγωγούς του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, διαρκούν ενενήντα (90) λεπτά και περιλαμβάνουν:
• Εισαγωγή με προβολή PowerPoint για την καθημερινή ζωή στην Αρχαία Ελλάδα με έμφαση στα θέματα της υγείας, της διατροφής και τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων.
• Διαδραστική ξενάγηση και διανομή εντύπου με δραστηριότητες.
• Συζήτηση και προτάσεις για δραστηριότητες στην τάξη.
Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των παιδιών με τον κόσμο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και την καθημερινή ζωή στην Αρχαία Ελλάδα με έναν δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο.
Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού τμήματος της έκθεσης, στο οποίο είναι χορηγός η Εuroilife ERB Ασφαλιστική, περιλαμβάνονται επίσης:
• Εικαστικές δραστηριότητες για το νηπιαγωγείο.
• Εκπαιδευτικό φυλλάδιο με δραστηριότητες για το δημοτικό και το γυμνάσιο.
• Παρουσίαση μίας Μουσειοσκευής με θέμα την υγεία, τη διατροφή και τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων στην αρχαία Ελλάδα, με πιστά αντίγραφα επιλεγμένων εκθεμάτων από τη μόνιμη συλλογή, καθώς και εκπαιδευτικό υλικό (βιβλία, έντυπα, cd με εικόνες και εκπαιδευτικά παιχνίδια).
Στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα εκτιμάται ότι συμμετέχουν ετησίως 15.000 περίπου μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*