Baden Baden: Σφιχτές οι αγορές για αντασφάλειες

[starbox] Συγκρατημένες στην αγορά υψηλού κόστους αντασφαλίσεων εμφανίστηκαν οι ασφαλιστικές εταιρείες στην μεγάλη συνάντηση των δύο πλευρών η οποία πραγματοποιήθηκε προσφάτως στο Baden-Baden οπότε και κλείστηκαν οι συμφωνίες για το 2015.
Κατά τις πληροφορίες οι ασφαλιστικές εταιρείες προσαρμοσμένες στην διεθνή οικονομική πραγματικότητα ακολούθησαν περισσότερο την τακτική της «ιδίας κράτησης» επιλέγοντας να επιφορτιστούν με μεγαλύτερο ρίσκο παρά να ανοίξουν περαιτέρω τα αντασφαλιστικά τους κόστη.
Η πρακτική αυτή δεν αφορά την ελληνική αγορά αλλά την διεθνή προκαλώντας σκέψεις για την μελλοντική εξέλιξη που θα έχει αυτή η τακτική και κατά πόσο ενδεχομένως θα αποτελέσει καταλύτη για φθηνότερες αντασφαλίσεις.
Θετικό γεγονός για την ασφαλιστική αγορά όπως διαφάνηκε στο Baden- Baden το μεγάλο πλέον capacity ανάληψης ρίσκου κατά περίπου 15% σε σχέση με την τρέχουσα χρονιά, στοιχείο θετικό για την αγορά και τις προοπτικές που οι αρμόδιοι διακρίνουν ότι θα έχει.
Στο πλαίσιο αυτό κλείστηκαν οι συμφωνίες για το 2015 μεταξύ ασφαλιστών και αντασφαλιστών. Από ελληνικής πλευρά εκεί παραβρέθηκαν οι άνθρωποι της «Interasco», της «Ευρωπη», της “Interamerican” και brokers όπως Matrix, Safe Broker, Guy Carpenter.
Να σημειωθεί ότι γενικότερα το κλίμα για την ασφαλιστική αγορά είναι θετικό. Οι όποιες μεταβολές σε σχέση με πέρυσι ή παλιότερες χρονιές αποδίδονται σε καθαρά τεχνικές προσεγγίσεις βάσει των νέων χρηματοοικονομικών δεομένων που διαμορφώνονται στην παγκόσμια αγορά. Αυτό που θεωρείται βέβαιο είναι πώς τα μηνύματα από τη πρόσφατη συνάντηση (Σεπτεμβρίου) στο Μόντε Κάρλο παραμένουν ότι δηλαδή ο κλάδος των αντασφαλειών και ασφαλειών αποτελεί επενδυτικό καταφύγιο και αυτό εκδηλώνεται στο ενδιαφέρον των εκπροσώπων επενδυτών και μεγάλων Fund που τοποθετούν χρήματα στις εταιρείες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*