Αλλαγές Solvency και στον Ν. 400/1970

Στο τελευταίο στάδιο πριν την προώθησή του στη βουλή βρίσκεται το νομοσχέδιο για την πλήρη αναμόρφωση του ν.δ. 400/70, με την Τράπεζα της Ελλάδος να έχει, όπως αναφέρουν πηγές του IW, στα χέρια της τη πρόταση της αρμόδιας νομοπαρασκευαστικής επιτροπής.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο νομικό κείμενο με το οποίο ο βασικός νομοθετικός κορμός της ασφαλιστικής αγοράς προσαρμόζεται απόλυτα στις απαιτήσεις του νέου εποπτικού πλαισίου, τουSolvency II.

Βάσει του αρχικού σχεδιασμού της Τραπέζης της Ελλάδος, το σχετικό νομοσχέδιο έπρεπε να είχε καταρτιστεί ως νομοθετική πρόταση από την αρμόδια επιτροπή το αργότερο έως τα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, ώστε μέσα στον Οκτώβριο και αφού ολοκληρωθεί και η τελική του επεξεργασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες της εποπτικής αρχής, να κοινοποιηθεί στο υπουργείο Οικονομικών.

Εφόσον δεν υπάρξουν ανατροπές στο σχεδιασμό, το νομοσχέδιο θα πρέπει να προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή το αργότερο έως το τέλος του έτους, προκειμένου άμεσα να ισχύσει ως νόμος του κράτους και βάσει αυτού, μεταξύ άλλων, να ισχυροποιηθεί και μια σειρά αποφάσεων που εξέδωσε το τελευταίο διάστημα η Τράπεζα της Ελλάδος, με βασικότερη αυτή που αφορά στο εισπρακτικό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*