Aon: Ασφάλιση αστικής ευθύνης 25 εκατ. για τον έμπολα

Οι ανάγκες που αναδύονται οδηγούν πάντα και στη δημιουργία νέων προγραμμάτων στην ασφαλιστική βιομηχανία. Ο ιός έμπολα υπολογίζεται ότι έχει ήδη σκοτώσει 5.000 ανθρώπους και ο φόβος μετάδοσής του στις ανεπτυγμένες οικονομίες έχει οδηγήσει πολλά κράτη στην υιοθέτηση μέτρων ασφαλείας. Πρόσφατα η Aon US ανακοίνωσε το σχεδιασμό προγράμματος αστικής ευθύνης για τον έμπολα, το οποίο απευθύνεται σε ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης και παρέχει κάλυψη έως και 25 εκατ. δολάρια..

Στόχος του προγράμματος είναι να αποτελέσει δίχτυ προστασίας για νοσοκομεία και κλινικές από αξιώσεις που μπορεί να εγείρουν εργαζόμενοι, ασθενείς ή ακόμα και πιθανοί ασθενείς του νοσοκομείου που έχουν αρνηθεί να εισαχθούν στην κλινική. Όπως αναφέρει η Gigi Norris, διευθύνουσα σύμβουλος της Western Region Health Care Practice στην Aon Risk Solutions, υπήρχαν περιπτώσεις που δεν ήταν σίγουρο αν θα μπορούσαν οι ενδιαφερόμενοι να καλυφθούν και αυτό δημιούργησε ανησυχία σε πελάτες που έχουν σχέση με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη». Αν και το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για κλινικές όπως αναφέρει η ίδια μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της διεθνούς αγοράς.

Το πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο στην αγορά μέσα σε εξήντα μέρες και έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με την βρετανική ασφαλιστική εταιρεία Hiscox.

Πηγή: Reuters

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*