International Federation of Health Plans και Interamerican: Οι τεχνικές ανάπτυξης στην ΥΓΕΙΑ

[starbox]

Τεχνικές ανάπτυξης στον τομέα υγείας αναπτύσσονται παγκοσμίως και στηρίζονται σε βασικές αρχές τις οποίες και τελικά εφαρμόζουν οι ασφαλιστικές εταιρείες πολλές φορές σε αγαστή συνεργασία με τα κράτη.
Αυτό διαπιστώνεται από μια δεύτερη πιο προσεκτική ματιά στον ρόλο, τη σημασία και τις ενέργειες του International Federation of Health Plans, όπου τα στελέχη του, δεκατέσσερις 14 εκπρόσωποι μεγάλων ασφαλιστικών οργανισμών ήλθαν στην Ελλάδα πριν από λίγες ημέρες και φιλοξενήθηκαν στα κεντρικά γραφεία της η Interamerican.

Τα στελέχη αυτά με τεχνογνωσία στον τομέα ΥΓΕΙΑΣ από αγορές των πολλών εκατομμυρίων ασφαλισμένων πολιτών ανάδειξαν κατά τις διήμερες εργασίες τους βασικά στοιχεία που χρήζουν δεύτερης ανάγνωσης.

Αρχικώς έγινε ξεκάθαρο ότι οι προοπτικές της ιδιωτικής ασφάλισης στον τομέα Υγείας είναι μεγάλες. Ωστόσο για να επιτευχθούν πρέπει να γίνουν επίσης μεγάλα βήματα από όσες εταιρείες ενδιαφέρονται πραγματικά να δώσουν ένα αξιόπιστο «μοντέλο» παροχής υπηρεσιών ιδιωτικής υγείας μέσα από το ασφαλιστικό τους συμβόλαιο.
Ακόμα ευκρινές ήταν ως συμπέρασμα ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες εφόσον πράγματι θέλουν να αναπτυχθούν στον τομέα υγείας και να έχουν λόγο και ρόλο στο μέλλον θα πρέπει να προχωρήσουν σε πιο οργανωμένες και πλήρεις υπηρεσίες όπου πράγματι ο κάτοχος ενός συμβολαίου Υγείας θα πρέπει να απολαμβάνει. Και αυτό διότι μόνο έτσι θα υπάρξει η βεβαιότητα από τους καταναλωτές ότι αγοράζουν κάτι που πράγματι θα τους προσφέρει υποστήριξη και από την πλευρά των εταιρειών θα πωλείται μια υπηρεσία οργανωμένη.

Εξίσου σημαντικό συμπέρασμα από τις εργασίες των εκπροσώπων του International Federation of Health Plans είναι και το ότι σε κάθε χώρα υπάρχει η ανάγκη «εξατομίκευσης» των ιδιωτικών παροχών υγείας μέσω ασφαλιστικών συμβολαίων, κάτι που είναι κατανοητό γιατί συμβαίνει. Η κάθε χώρα έχει το δικό σύστημα δημόσια και ιδιωτικής υγείας και άλλα οικονομικά δεδομένα. Αυτές οι τρεις παράμετροι οδηγούν στην δημιουργία συστημάτων προσαρμοσμένων στην κάθε περίπτωση. Δηλαδή οι ασφαλιστικές εταιρείες της ελληνικής αγοράς οφείλουν να αναπτυχθούν στο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα παροχής υγείας και ανάλογα να προσαρμόσουν και τα προγράμματά τους.

Ωστόσο η εξατομίκευση αυτή ανά χώρα, δε σημαίνει πώς δεν υπάρχουν και ενιαίοι κανόνες για το πώς μπορεί να αναπτυχθεί ένα σύστημα υγείας.
Κατά τις πληροφορίες σε αυτό το σημείο η άποψη των ειδικών της παγκόσμια κοινότητας εστίασε στο εξής: οι ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας είναι αυτές που διευκολύνουν και τους πελάτες και τις ασφαλιστικές. Σε αυτή τν βάση αναπτύσσεται και καλύτερος διάλογος με της κυβερνήσεις και διευκολύνεται και η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με μοναδικό στόχο την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας προς του πολίτες.

Να σημειωθεί ότι κατά την συνάντηση εργασίας στα γραφεία της Interamerican ο κ. Γιώργος Βελιώτης, γενικός διευθυντής ζωής και υγείας της εταιρείας ως βασικός ομιλητής, παρουσίασε στους παρευρισκόμενους το πλήρες σύστημα Υγείας της εταιρείας, την οργάνωση που υπάρχει, την πλαισιωμένη με συστήματα και παροχές υπηρεσίες υγείας και φυσικά την πρωτοπορία της σε σημεία βασικά για τον κάθε κάτοχο ενός προγράμματος υγείας. Στο πλαίσιο των εργασιών έγινε εκτενής αναφορά στην οργάνωση και στρατηγική των ασφαλίσεων υγείας της Ιντεραμέρικαν και παρουσιάστηκαν οι μοναδικές στην ασφαλιστική αγορά της Ελλάδος εταιρικές υποδομές, πολυϊατρείο MEDIFIRST και ΑΘΗΝΑΪΚΗ MEDICLINIC

International Federation of Health Plans

Το International Federation of Health Plans ιδρύθηκε το 1968 από μια ομάδα ασφαλιστικών εταιρειών, οι οποίες έχουν ηγετική θέση στον χώρο της ασφάλισης υγείας. Με εκατό εταιρείες μέλη σε είκοσι πέντε χώρες, το International Federation of Health Plans είναι παγκοσμίως το κορυφαίο forum ασφαλιστικών εταιρειών υγείας. Στόχος του είναι να βοηθήσει στη διάχυση της γνώσης ανάμεσα στις εταιρείες μέλη και στη διατήρηση υψηλών επαγγελματικών προτύπων για τις ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην υγεία.

One comment

  1. στα θεματα ασφαλισης υγειας και οδικής βοηθειας και σε όλα ειναι ειδικη η interamerican!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*