Ανεβαίνει το κόστος στις αποζημιώσεις από τροχαία

Aύξηση του κόστους αποζημιώσεων σε ποσοστό της τάξης του 5%, μεταβολή που προκαλείται τόσο λόγω του αυξημένου αριθμού των τροχαίων, όσο και της σοβαρότητάς τους, διαπιστώνουν στον κλάδο Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Οχημάτων, οι εταιρείες τους τελευταίους μήνες.

Όπως δηλώνουν στο IW υψηλόβαθμοι παράγοντες του κλάδου, η τάση αυτή άρχισε να καταγράφεται κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ για το διάστημα που ακολουθεί αναμένουν ένταση του φαινομένου. Ειδικότερα εξηγούν ότι, στην Αθήνα, για παράδειγμα, η κίνηση των οχημάτων έχει πυκνώσει, γεγονός που αποδεικνύεται και από τις πωλήσεις καινούργιων και εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, που σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ είναι αυξημένες φέτος κατά 20% έναντι του 2014, ενώ και τα ατυχήματα που καταγράφει η τροχαία ήταν φέτος το καλοκαίρι αυξημένα κατά 4%.

Προσθέτουν, δε, ότι από το κόστος αποζημιώσεων ανά τροχαίο προκύπτει ότι οι οδηγοί έχουν αυξήσει και τις ταχύτητες με τις οποίες κινούνται.

Στο μεταξύ, η αύξηση του κόστους αποζημιώσεων για τροχαία ατυχήματα είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει κραδασμούς στην κεφαλαιακή επάρκεια όσων ασφαλιστικών εταιρειών επέμειναν τα τελευταία δύο χρόνια σε επιθετική τιμολόγηση ασφαλίστρων. Το κρίσιμο γι΄ αυτές θα είναι τώρα να καλύψουν τις αυξημένες υποχρεώσεις τους έναντι των ασφαλισμένων, είτε επιστρέφοντας στην πολιτική των ανατιμήσεων, είτε προσφεύγοντας σε αυξήσεις κεφαλαίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*