Στις παρατάσεις 200 εκατ. ευρώ ανείσπρακτα ασφάλιστρα

Παρατάσεις επί παρατάσεων στους διακανονισμούς καταβολής των ανείσπρακτων ασφαλίστρων δίδονται από τις ασφαλιστικές εταιρείες στα γραφεία διαμεσολάβησης, προκειμένου να περισωθεί το μεγαλύτερο δυνατό μέρος από τα οφειλόμενα.

Ήδη στη συντριπτική πλειονότητά τους τα μεσιτικά γραφεία και τα ασφαλιστικά πρακτορεία της αγοράς, όπως εξάλλου και οι ανεξάρτητοι ασφαλιστές, έχουν λάβει από τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζονται τη δυνατότητα να καλύψουν τα ανοικτά υπόλοιπά τους σε 6 έως και 24 μηνιαίες δόσεις. Εκτιμάται ότι, ανάλογες ρυθμίσεις έχει εξασφαλίσει το 98% των διαμεσολαβούντων με ανεξόφλητα οφειλόμενα.

Η όλη διαπραγμάτευση άρχισε μετά το φετινό Πάσχα με ισχύ από το Μάιο και, όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς, ήδη ένας σημαντικός αριθμός διαμεσολαβούντων δήλωσε αδυναμία τήρησης των δεσμεύσεών του και για το λόγο αυτό ζήτησε παράταση διακανονισμού.

Κύκλοι της αγοράς αναφέρουν σχετικά ότι, τα περισσότερα από τα γραφεία διαμεσολάβησης που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, συνήθως παρουσιάζουν ανοικτά υπόλοιπα τα οποία υπερβαίνουν το 10% της ετήσιας παραγωγής τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, βάσει εκτιμήσεων που κάνουν υψηλόβαθμοι παράγοντες του κλάδου, στη «γκρίζα» ζώνη των ανείσπρακτων ασφαλίστρων παραμένουν περί τα 200 εκατ. ευρώ, ενώ προ λίγων ετών το αντίστοιχο ποσό διαμορφώνονταν σε πολύ υψηλότερα επίπεδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*