Η παγίδα του «παλιού, του πονηρού και του μάγκα»

[starbox]

Εν μέσω «πεπατημένης» οδού, ελαφριάς αδράνειας και μερικής άρνησης  για αλλαγή των πραγμάτων υπάρχουν κάποιοι που τολμούν. Υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν   ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν όπως θέλουμε και όχι όπως θα πηγαίνει η κεκτημένη ταχύτητα της εμπειρίας.

Η παγίδα του «παλιού, του έμπειρου, του πονηρού, του μάγκα», που γνωρίζει τα πάντα και αρνείται να αλλάξει πρακτικές και τακτικές, έχει εγκλωβίσει χιλιάδες επαγγελματίες κάθε κλάδου στη λογική του έτσι έχουν τα πράγματα και εμείς γνωρίζουμε ότι είμαστε «μοναδικοί».

Στην ασφαλιστική αγορά που δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από αυτή την ελληνική πραγματικότητα αρχίζουν και γίνονται κάποιες προσπάθειες διαφορετικές, που δείχνουν ότι η λογική του «παλιού, σπάνιου, μοναδικού» αρχίζει να καταρρίπτεται . Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι μεγάλες μεσιτικές συστεγάζονται και συνεργάζονται ( βλέπε BU). Επίσης μάθαμε ότι η εταιρεία Daedalus δημιουργεί μία νέα εταιρεία  που η οποία θα εκπαιδεύει ασφαλιστές κάτω από αυστηρές προδιαγραφές και με παροχές που για την Ελλάδα φαίνονται άπιαστο όνειρο. Γιατί ο «παλιός, ο μάγκας και ο πονηρός» δεν μπορεί να φανταστεί ότι η δουλειά γίνεται σε ένα γραφείο υψηλών προδιαγραφών και σε περιβάλλον το οποίο μπορεί για την Ελλάδα να φαίνεται πολυτελές – εξωπραγματικό αλλά για άλλες χώρες είναι το σύνηθες status εργασίας.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που δείχνουν ότι κάτι αλλάζει, παραδείγματα που κάποιοι θεωρούν ουτοπίες – ιδιότυπες καινοτομίες και απέλπιδες προσπάθειες υπάρχουν επίσης πρωτοβουλίες διεύρυνσης των ασφαλιστικών εργασιών που προσφάτων είδαμε να αναπτύσσονται από την ΕΑΕΕ και πολλά ακόμα. Σε αυτές τις εξελίξεις υπάρχουν επικριτές, θαυμαστές και προβληματισμένοι.

Το γεγονός είναι πως θα έπρεπε τα πράγματα να τρέχουν πιο γρήγορα και πιο θετικά. Λιγότερη άρνηση, περισσότερη εργασία και προπαντώς όχι επιστολές και σχόλια πικρόχολα.

Οι εξελίξεις θα αποδείξουν την πραγματικότητα.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*