Σε εκτόνωση των θέμα των συμβάσεων

Σε εκτόνωση προχωρεί το φλέγον θέμα των συμβάσεων καθώς κατά τις πληροφορίες μεγάλο μέρος των εταιρειών της αγοράς δείχνει να οδηγείται σε συμβιβαστική λύση προκειμένου να συνεχιστούν ομαλά οι εργασίες και να αποφευχθούν αδικαιολόγητες μετωπικές συγκρούσεις.

Κατά τις πληροφορίες σημαντικές και μεγάλες εταιρείες τροποποιούν ή απαλείφουν τους επίμαχους όρους που είχαν δημιουργήσει αντιδράσεις στον κλάδο της διαμεσολάβησης και καταρτίζουν συμβάσεις που ικανοποιούν και τις δύο πλευρές.

Ταυτόχρονα υπάρχει κάποια μερίδα ασφαλιστικών εταιρειών (η μειονότητα) όπου εμμένουν σε αυτούς τους βασικούς άξονες συμβάσεων αναλαμβάνοντας και το κόστος των ευθυνών για πόσα θα εγερθούν σε περίπτωση που συνεχίσουν στην ίδια πορεία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στο πλαίσιο των προαναφερθέντων υπάρχει έντονη κινητικότητα και μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών καθώς οι δύο ταχύτητες απόψεων περί των συμβάσεων έχουν δημιουργήσει χάσματα τα οποία και οι αρμόδιοι επιθυμούν να γεφυρώσουν.

Οι εμμένοντες -στην στρατηγική των μη αλλαγών – επιχειρούν να τραβήξουν με το μέρος τους αυτούς προκειμένου να προχωρήσει η παραγωγή τους απαλείφουν τους όρους.

Με τη σειρά τους οι υποστηρίζοντες την απάλειψη των όρων βρίσκονται σε επαφές με τέσσερις πέντε κορυφαίες περιπτώσεις εταιρειών με στόχο να τους πείσουν να συνταχθούν στην στρατηγική εκτόνωσης των εντάσεων και να προχωρήσουν στην τροποποίηση των όρων και την υπογραφή συμβάσεων με τους διαμεσολαβούντες.

Είναι θέμα ημερών να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο οπότε και να σταματήσει η σημερινή παγωμένη συνθήκη που επικρατεί μεταξύ ασφαλιστικών εταιρειών και διαμεσολαβητών και να προχωρήσει η σύναψη των συμβάσεων.

 

[starbox]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*