Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Ασφαλιστικών Πραγματογνωμόνων 

Πολλά και θετικά ήταν τα μηνύματα που εκφράστηκαν  στο «4ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Ασφαλιστικών Πραγματογνωμόνων Εκτιμητών Ζημιών Ασφαλίσεων και Ασφαλιστικών Προσώπων» που διεξήχθη την 7 Ιουλίου 2014  με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό το μήνυμα της κυρίας Μαργαρίτας Αντωνάκη  «Όποιος  θέλει να είναι επιτυχημένος θα πρέπει να κάνει περισσότερα απ΄ τα ελάχιστα»,  που έρχεται σε αρμονία με τον στόχο του Συνεδρίου, δηλαδή την  προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών μέσα από την τήρηση των Διαδικασιών και Μοντέλων Ανάπτυξης και Ποιότητας που παρέχει το Μοντέλο CoordinatorsMQI.

Η Μαργαρίτα Αντωνάκη μεταξύ άλλων εξέφρασε μια θετική και αισιόδοξη άποψη για την πορεία της αγοράς και για επιστροφή στην ανάκαμψη.

Χαιρέτησε το έργο των Επιτροπών της Επιστημονικής & Επαγγελματικής Ένωσης E.E.M.C//M.QI  και δήλωσε  ότι τόσο η ίδια όσο και η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος θα είναι δίπλα τους, αρωγοί  σε τέτοιες προσπάθειες που μόνο βελτιώνουν την Ασφαλιστική Αγορά .

Το «4ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Ασφαλιστικών Πραγματογνωμόνων Εκτιμητών Ζημιών Ασφαλίσεων και Ασφαλιστικών Προσώπων» τίμησαν με την παρουσία τους οι είκοσι  Ομιλητές  και πλέον των 200 Συνέδρων που γέμισαν ασφυκτικά το συνεδριακό χώρο Coordinators Congress Center την αίθουσα καθ όλη των διάρκεια του Συνεδρίου που διεξήχθη με χορηγό και υποστηρικτή τον Όμιλο Π.& Ε Καρναχωρίτη στις εγκαταστάσεις του Ομίλου CoordinatorsGroup.

Η επιτυχία του Συνεδρίου όμως δεν έχει να κάνει μόνο με τους αριθμούς αλλά με την ουσία, αφού για πρώτη φορά μέσα σε μια Συνεδριακή Ημερίδα αναπτύχθηκαν θέματα ζημιών και διακανονισμού, για τους περισσότερους κλάδους  Ιδιωτικής Ασφάλισης δίνοντας έτσι μια καθολική εικόνα στον επαγγελματία, που θα πρέπει  (όπως τόνισαν οι περισσότεροι ομιλητές) να στραφεί και στα υπόλοιπα προϊόντα Κλάδων Ιδιωτικής Ασφάλισης,  από όποια θέση και αν είναι, είτε αυτή του Διαμεσολαβητή , είτε αυτή του Πραγματογνώμονα κ.λ.π

έως συγκινητικό είναι πως μια μικρή ομάδα ανθρώπων με εμμονή στην ποιότητα, ενώθηκε

Αυτό που κάνει το όλο εγχείρημα ξεχωριστό πριν 10 χρόνια  κάτω  από την ίδια ιδέα μιας κοινής ένωσης όλων των Κλάδων με Επιστημονικό χαρακτήρα και ξεκίνησε  η Επιστημονική & Επαγγελματική Ένωση E.E.M.C//M.QI  Πιστοποιημένων Επαγγελματικών Προσώπων που ασχολούνται με όλους τους κλάδους και όλες τις υπηρεσίες με γνώμονα πάντα την Επιστήμη.

Η E.E.M.C//M.QI  μαζί με τους Πιστοποιημένους με το Σύστημα Ασφαλιστικής Ποιότητας MQI( Insurance Quality Models ) ετοιμάζει ήδη νέες δράσεις που εμπλέκονται στην Ασφαλιστική Αγορά.

Ενδεικτικά οι Ομιλητές αναφέρθηκαν στα εξής :

 

  • Ο κύριος Καρναχωρίτης Παναγιώτης Πρόεδρος του Ομίλου CoordinatorsGroup έκανε χαιρετισμό και εξέφρασε την ευχαρίστησή του ως πρωτεργάτης της Επιστημονικής & Επαγγελματικής Ένωσης E.E.M.C//M.QI  και την δημιουργία του χαρακτήρα του συστήματος Ποιότητας και Ανάπτυξης CoordinatorsMQIγιατί δικαιώθηκε απόλυτα ύστερα από 10 χρόνια  σκληρής δουλειάς για το  σύστημα  Ποιότητας και Ανάπτυξης CoordinatorsMQIτόσο ο ίδιος όσο και τα χιλιάδες Μέλη που τηρούν το  Σύστημα το οποίο καλύπτει πέρα από τα ελάχιστα που έρχεται  σήμερα να ζητήσει ο νόμος όλα τα ζητήματα που προκύπτουν , όπως των επανεκπαίδευση με το πιστοποιητικό ποιότητας E.C.I.Q, παρουσίασε δε και το πρωτόκολλο που κατατέθηκε πριν 10 χρόνια για το σύστημα Ποιότητας και Ανάπτυξης CoordinatorsMQI

 

  • Η κυρία Μαρία Φαράντου έκανε μια λεπτομερή και ουσιαστική ανάλυση για τις αλλαγές στην Νομοθεσία στον κλάδο του Αυτοκινήτου.

 

  • Ο κύριος Γεώργιος Καραβίας Πρόεδρος του ΣΕΜΑ, μίλησε για την σημασία  της Ποιότητας αλλά και την Αστική ευθύνη του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή.

 

  • Ο κύριος Γεώργιος Τζανής Πρόεδρος του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης ανέπτυξε το Νέο Σύστημα Φιλικού Διακανονισμού.

 

  • Ο κύριος Δημήτριος Τσεκούρας και ο κύριος Βασίλειος Μπάλλας μίλησαν για την σημασία της  Νομικής Προστασίας.

 

  • Η κυρία Ιωάννα Τοπάλογλου, μέλος της Επιτροπής Ναυτασφαλίσεων της Επιστημονικής & Επαγγελματικής Ένωσης E.E.M.C//M.QI  για την Ναυτική Ασφάλιση.

 

  • Ο κύριος Κωνσταντίνος Κωσταρέλος Τεχνικός Διευθυντής CromarΕ.Π.Ε  μίλησε για τις Τεχνικές Ασφαλίσεις .

 

  • Ο κύριος Ξένος Αθανάσιος Διευθυντής Ζημιών της EFGEurolifeΑσφαλιστικής και ο κύριος Φώτης Ζέρβας Διευθυντής Ζημιών της Μινέττα παρουσίασαν το επάγγελμα  του πραγματογνώμονα από την σκοπιά των εταιριών και ανέλυσαν τις διαδικασίες και τις απαιτήσεις των ζημιών του αυτοκινήτου σήμερα.

 

  • Ο κύριος Καπασακαλίδης Νικόλαος Πράκτορας Ασφαλίσεων & Διακανονιστής Ζημιών Μεταφορών ως Μέλος  της Επιστημονικής & Επαγγελματικής Ένωσης E.E.M.C//M.QI ανέλυσε ζημιές τις Ασφαλίσεις Μεταφορών και την διαχείριση Ζημιών που προκύπτουν από αυτές.

 

  • Ο κύριος Κασωτάκης Γρηγόριος ως Μέλος  της Επιστημονικής & Επαγγελματικής Ένωσης E.E.M.C//M.QI ανέλυσε ζημιές που προκύπτουν από σκάφη αναψυχής.

 

  • Ο κύριος Χαλκίτης Στέφανος ιδιοκτήτης Ναυπηγείου , μίλησε για την εμπειρία της επίσκεψης των σπουδαστών της Coordinatorsστις εγκαταστάσεις του αλλά και για την λειτουργία ενός σύγχρονου Ναυπηγείου.

 

Το Συνέδριο έκλεισε  με τις εξετάσεις Ασφαλιστικών Πραγματογνωμόνων που ολοκλήρωσαν το φετινό  κύκλο σπουδών στο πρόγραμμα Ασφαλιστικών Πραγματογνωμόνων. Οι εξετάσεις σηματοδότησαν την έναρξη του Νέου Κύκλου Σπουδών .

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*