Η ευκαιρία της ασφάλισης ανοίγεται…

Το κλίμα αρχίζει να αλλάζει για την ασφαλιστική αγορά. Τα μηνύματα από τους επαγγελματίες της ασφάλισης είναι θετικά. Όλο και συχνότερα ακούγεται από αυτούς που βγαίνουν στο δρόμο, και τρέχουν ότι και συμβόλαια κλείνουν και θετική ανταπόκριση βρίσκουν όταν μιλούν-ενημερώνουν για την ασφάλιση.

Η αίσθηση που μεταβιβάζεται είναι πώς μια μεγάλη ανηφόρα φθάνει στο τέλος της. Η κόπωση ετών έρχεται τώρα να μετουσιωθεί. Τι έχει αλλάξει; Μάλλον το κλίμα, μάλλον οι καταναλωτές, μάλλον η εποχή, μάλλον κάτι που δεν μπορεί να προσδιοριστεί.

Όλα αυτά μαζί σε συνδυασμό και μη την κινητικότητα των ασφαλιστικών εταιρειών σε διαφημιστική προβολή συνθέτουν την «νέα εικόνα».

Είναι η ώρα που η ασφάλιση μπορεί να αναπτυχθεί στον τομέα της υγείας όπου -αδίκως κατά την άποψή μας-καταγράφεται ανησυχία για τη δημόσια υγεία, στον τομέα των κατοικιών, στον τομέα της νομικής προστασίας.
Το περιβάλλον είναι κατάλληλο. Χρειάζονται βέβαια και οι εργάτες που θα ξεκινήσουν την παραγωγή έργου. Αυτό συντείνει στην άποψη ότι θα προκληθούν αλλαγές και στον τρόπο λειτουργίας των επαγγελματιών. Οι νέοι που εισέρχονται στην ασφάλιση ήδη δουλεύουν με τους νέους ρυθμούς ενώ το ισχυρό και δοκιμασμένο παλαιό δυναμικό βρίσκεται σε διαδικασία επαναπροσδιορισμού όλων των υφιστάμενων σταθερών. Η κορνίζα είναι έτοιμη, το κάδρο περιορισμένο και προσπαθούν όλοι να χωρέσουν. Αγώνας δρόμου….
[starbox]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*